Темы статей
Выбрать темы

Зміни КПКВК: що підготував Мінфін?

Станкус Татьяна, эксперт журнала «Бюджетная бухгалтерия»
Мінфін наказом № 453* вніс чергові зміни до Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету, затвердженої наказом № 793**. Розглянемо, що саме підготував Мінфін цього разу.

* Наказ Мінфіну «Про затвердження змін до Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету» від 21.12.2022 № 453.

** Наказ Мінфіну «Про затвердження складових Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету» від 20.09.2017 № 793.

Зміни КПКВК за програмами закладів освіти

В деяких назвах КПКВК за програмами фінансування закладів освіти відтепер зазначено джерело проведення видатків.

Такими джерелами є кошти місцевого бюджету, кошти освітньої субвенції, кошти залишку освітньої субвенції, кошти субвенції з місцевого бюджету на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти тощо.

Так, наприклад, КПКВК 1021 до внесення змін називався «Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти». Тепер же цей код має назву «Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти за рахунок коштів місцевого бюджету»

Аналогічно, назва КПКВК 1031 до внесення змін була «Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти». Натомість після внесення змін цей код називається «Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти за рахунок освітньої субвенції».

До речі, це дуже зручно. Адже на прикладі КПКВК 1021 та 1031 за назвою нічим не відрізнялися. Тепер цю проблему розв’язано і все чітко та зрозуміло.

Також зазначено, за якими КПКВК буде використано і залишки освітньої субвенції.

Так, наприклад, КПКВК 1041 тепер має назву «Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти за рахунок залишку коштів за освітньою субвенцією на кінець бюджетного періоду, що мають цільове призначення, виділених відповідно до рішень Кабінету Міністрів України у попередніх бюджетних періодах».

КПКВК субвенцій

Для нових субвенцій передбачено нові КПКВК.

Так, для субвенції з місцевого бюджету на придбання шкільних автобусів за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету передбачено КПКВК 9313.

Для субвенції з місцевого бюджету на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету передбачено КПКВК 9314.

Водночас за тими субвенціями, які найближчим часом не надаватимуться, КПКВК виключено.

КПКВК щодо захисту від надзвичайних ситуації, виплати грошової компенсації

До таких КПКВК, як 3221, 8100, 8753 та 9241, внесено лише технічні зміни, пов’язані зі зміною пунктів нормативних актів, на які є посилання у їх назвах, зміною умов надання відповідної допомоги тощо.

При складанні паспортів бюджетних програм врахуйте зазначені зміни та нові КПКВК.

Зазначені зміни набрали чинності з 01.01.2023.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше