Темы статей
Выбрать темы

Оплата праці координаторів активних парків: який КЕКВ застосувати?

Станкус Татьяна, эксперт журнала «Бюджетная бухгалтерия»
За яким КЕКВ проводити видатки на оплату праці координаторів (тренерів) в Активних парках-локаціях здорової України: 2240 чи 2111 та 2120?

Проєкт «Активні парки-локації здорової України»

Декілька слів нагадаємо про сам проєкт «Активні парки-локації здорової України» (далі — «Активні парки»).

«Активні парки» є одним із проєктів, який входить до загальнонаціональної програми Президента «Здорова Україна».

Проєкт діє відповідно до Положення № 326* і має на меті зробити спорт доступним для громадян та залучити різні групи населення, у т. ч. й інвалідів, до оздоровчої рухової активності у місцях масового відпочинку.

* Положення про соціальний проект «Активні парки — локації здорової України», затверджене постановою КМУ від 07.04.2021 № 326.

Загальне керівництво, організація та проведення заходів у рамках реалізації соціального проєкту здійснюється обласними та Київською міською держадміністраціями за участю органів місцевого самоврядування та центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Фінансування заходів цього соціального проєкту здійснюється в межах коштів, передбачених у державному бюджеті та у відповідних місцевих бюджетах, а також інших джерел, не заборонених законодавством (п. 13 Положення № 326).

Якщо йдеться про кошти державного бюджету, то їх надають місцевим бюджетам як субвенцію відповідно до Порядку № 46**.

** Порядок та умови надання у 2023 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виконання окремих заходів з реалізації соціального проекту «Активні парки — локації здорової України», затверджені постановою КМУ від 20.01.2023 № 46.

Докладніше про це читайте у матеріалі «Проєкт «Активні парки-локації здорової України»: за яким КПКВК та КЕКВ здійснювати фінансування?» // «Бюджетна бухгалтерія», 2023, № 20.

В яку чергу провести видатки?

У період дії воєнного стану перед плануванням будь-яких видатків слід з’ясувати, в яку саме чергу їх можливо здійснити. Для цього в пригоді нам стане Порядок № 590***.

*** Порядок виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану, затверджений постановою КМУ від 09.06.2021 № 590.

Що стосується оплати праці, то тут турбуватися не варто. Адже відповідно до п. 19 Порядку № 590 видатки на оплату праці працівників та нарахування на заробітну плату є видатками другої черги.

Причому такі видатки можна проводити як за кошти загального, так і спеціального фонду.

Який КЕКВ застосувати?

У питаннях застосування КЕКВ усе залежить від економічної суті платежу. Плюс, звісно, керуємося Інструкцією № 333*.

* Інструкція щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затверджена наказом Мінфіну від 12.03.2012 № 333.

Тож обрання КЕКВ напряму залежатиме від того, які саме заходи будуть заплановані і проведені в рамках реалізації проєкту.

Якщо йдеться про зарплатню координаторів (тренерів), тоді слід застосовувати КЕКВ 2111 «Заробітна плата» та 2120 «Нарахування на оплату праці».

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше