Теми статей
Обрати теми

Оплата праці координаторів активних парків: який КЕКВ застосувати?

Станкус Тетяна, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
За яким КЕКВ проводити видатки на оплату праці координаторів (тренерів) в Активних парках-локаціях здорової України: 2240 чи 2111 та 2120?

Проєкт «Активні парки-локації здорової України»

Декілька слів нагадаємо про сам проєкт «Активні парки-локації здорової України» (далі — «Активні парки»).

«Активні парки» є одним із проєктів, який входить до загальнонаціональної програми Президента «Здорова Україна».

Проєкт діє відповідно до Положення № 326* і має на меті зробити спорт доступним для громадян та залучити різні групи населення, у т. ч. й інвалідів, до оздоровчої рухової активності у місцях масового відпочинку.

* Положення про соціальний проект «Активні парки — локації здорової України», затверджене постановою КМУ від 07.04.2021 № 326.

Загальне керівництво, організація та проведення заходів у рамках реалізації соціального проєкту здійснюється обласними та Київською міською держадміністраціями за участю органів місцевого самоврядування та центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Фінансування заходів цього соціального проєкту здійснюється в межах коштів, передбачених у державному бюджеті та у відповідних місцевих бюджетах, а також інших джерел, не заборонених законодавством (п. 13 Положення № 326).

Якщо йдеться про кошти державного бюджету, то їх надають місцевим бюджетам як субвенцію відповідно до Порядку № 46**.

** Порядок та умови надання у 2023 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виконання окремих заходів з реалізації соціального проекту «Активні парки — локації здорової України», затверджені постановою КМУ від 20.01.2023 № 46.

Докладніше про це читайте у матеріалі «Проєкт «Активні парки-локації здорової України»: за яким КПКВК та КЕКВ здійснювати фінансування?» // «Бюджетна бухгалтерія», 2023, № 20.

В яку чергу провести видатки?

У період дії воєнного стану перед плануванням будь-яких видатків слід з’ясувати, в яку саме чергу їх можливо здійснити. Для цього в пригоді нам стане Порядок № 590***.

*** Порядок виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану, затверджений постановою КМУ від 09.06.2021 № 590.

Що стосується оплати праці, то тут турбуватися не варто. Адже відповідно до п. 19 Порядку № 590 видатки на оплату праці працівників та нарахування на заробітну плату є видатками другої черги.

Причому такі видатки можна проводити як за кошти загального, так і спеціального фонду.

Який КЕКВ застосувати?

У питаннях застосування КЕКВ усе залежить від економічної суті платежу. Плюс, звісно, керуємося Інструкцією № 333*.

* Інструкція щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затверджена наказом Мінфіну від 12.03.2012 № 333.

Тож обрання КЕКВ напряму залежатиме від того, які саме заходи будуть заплановані і проведені в рамках реалізації проєкту.

Якщо йдеться про зарплатню координаторів (тренерів), тоді слід застосовувати КЕКВ 2111 «Заробітна плата» та 2120 «Нарахування на оплату праці».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі