Темы статей
Выбрать темы

Чергові зміни черговості проведення видатків

Станкус Татьяна, эксперт журнала «Бюджетная бухгалтерия»
Воєнний стан накладає свій відбиток на проведення видатків з бюджетів усіх рівнів. Так, черговість здійснення видатків в умовах воєнного стану визначено Порядком № 590*. Дотримуватися цієї черговості зобов’язані всі розпорядники й одержувачі бюджетних коштів.

* Порядок виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану, затверджений постановою КМУ від 09.06.2021 № 590.

І ось укотре до цього Порядку внесено зміни. Цього разу приводом стала постанова № 972*.

* Постанова КМУ «Про внесення змін до пункту 19 Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» від 12.09.2023 № 972.

Створення та функціонування індустріальних парків

Коло видатків другої черги розширено видатками на виготовлення проєктної (проєктно-кошторисної) документації, виконання заходів, необхідних для створення та функціонування індустріального парку, включеного до Реєстру індустріальних (промислових) парків.

Такі видатки можливо проводити за рахунок коштів загального фонду.

Нагадаємо: у квітні цього року згідно з постановою № 335* до видатків другої черги, які можливо здійснювати за кошти спецфонду, вже було додано видатки на виготовлення проєктної (проєктно-кошторисної) документації, нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури, необхідних для створення та функціонування індустріального парку, включеного до Реєстру індустріальних (промислових) парків.

* Постанова КМУ «Про внесення змін до пункту 19 Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» від 18.04.2023 № 335.

Ознайомитися з цими змінами можна, переглянувши матеріал «Перелік дозволених видатків розширено!» // «Бюджетна бухгалтерія», 2023, № 17.

Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій

До видатків другої черги додано видатки на виконання заходів із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного, природного, соціального характеру та ліквідації їх наслідків.

Такі видатки можливо проводити як за кошти загального, так і спеціального фонду.

Видатки за рахунок коштів фонду ліквідації наслідків збройної агресії

Коло видатків другої черги, які можна проводити за рахунок коштів спеціального фонду, розширено видатками за рахунок коштів фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Механізм витрачання коштів цього фонду визначено Порядком № 118*.

* Порядок використання коштів фонду ліквідації наслідків збройної агресії, затверджений постановою КМУ від 10.02.2023 № 118.

Так, кошти цього фонду можуть бути спрямовані, зокрема, на (п. 2 Порядку № 118):

— будівництво (нове будівництво, реконструкцію, реставрацію, капітальний ремонт) громадських будинків та споруд (з урахуванням вимог безпеки щодо захисних споруд цивільного захисту та військових об’єктів (споруд, будинків, позицій, казарм, складів, доріг тощо), захисних споруд цивільного захисту та військових об’єктів (споруд, будинків, позицій, казарм, складів, доріг тощо);

— закупівлю спеціального транспорту для закладів охорони здоров’я;

— компенсацію за знищений/пошкоджений об’єкт житлового призначення (у т. ч. будинки дачні та садові).

УВАГА!

Усі вищезазначені зміни запрацювали з 14.09.2023

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше