№35

Бюджетная бухгалтерия, сентябрь, 2023/№ 35 Другие номера журнала ›
  • Обладнання для кабінету хімії: чи можливо придбати? Чи можна придбавати обладнання для кабінету хімії під час дії воєнного стану?
  • Капремонт, реконструкція об’єктів благоустрою: бути чи не бути? Чи можливо в період дії воєнного стану проводити робити з капітального ремонту та реконструкції об’єктів благоустрою? Чи можна здійснювати попередню оплату за такі роботи?
  • Обрахунок ПДВ-межі: які надходження включати, а які ні? Бюджетна установа не є платником ПДВ. Протягом року отримала різні види власних надходжень: доходи від надання освітніх послуг; благодійні надходження від спонсорів та батьківського комітету в натуральній формі; відшкодування вартості комунальних послуг від орендарів; доходи від навчального господарства (кошти від продажу сільгосппродукції). Які з цих доходів слід враховувати під час визначення загального обсягу оподатковуваних операцій для реєстрації платником ПДВ?
  • Чергові зміни черговості проведення видатків Воєнний стан накладає свій відбиток на проведення видатків з бюджетів усіх рівнів. Так, черговість здійснення видатків в умовах воєнного стану визначено Порядком № 590*. Дотримуватися цієї черговості зобов’язані всі розпорядники й одержувачі бюджетних коштів.
  • Відшкодування комуналки від ВПО: що з ПДВ та ПН? Заклад освіти є платником ПДВ. У гуртожитку закладу проживають внутрішньо переміщені особи (далі — ВПО), які оплачують вартість комунальних послуг. Особи відшкодовують такі витрати на підставі щомісячного розрахунку. Чи необхідно оподатковувати ПДВ суму такого відшкодування та складати податкову накладну (далі — ПН)?
  • Приймаємо готівку за послуги: обмеження та вимоги Бюджетна установа надає транспортні послуги населенню. Розрахунки за надані послуги здійснюються готівкою через касу установи. Чи існують обмеження щодо суми готівкових розрахунків та вимога здачі готівки до банку?
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше