Темы статей
Выбрать темы

Взяли на роботу переселенця? Отримайте компенсацію від держави!

Мирошниченко Виталина, налоговый эксперт
КМУ прийняв постанову* про виплату роботодавцям компенсації у розмірі 6500 грн./міс за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (далі — ВПО). Зараз розповімо як отримати компенсацію.

* Постанова КМУ «Про затвердження Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні» від 20.03.2022 № 331.

Хто такі ВПО?

ВПО — це особи, які після 24.02.2022 перемістилися з територій, де проводяться бойові дії (з територій , на яких доступна допомога в рамках Програми «єПідтримка»**), та отримали довідку внутрішньо переміщеної особи.

** Перелік таких територій затверджено розпорядженням КМУ «Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам в рамках Програми «єПідтримка» від 06.03.2022 № 204-р.

До речі, за довідкою треба звертатися до собезу районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах рад.

Умови для отримання роботодавцем компенсації

Щоб отримати компенсацію, роботодавець (ФОП чи юрособа) повинен (одночасно):

Подпишитесь, чтобы открыть доступ к материалам Я уже
logo PRO PRO-доступ Неограниченный доступ ко всем закрытым материалам сайта без рекламы
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше