Теми статей
Обрати теми

Взяли на роботу переселенця? Отримайте компенсацію від держави!

Мірошниченко Віталіна, податковий експерт
КМУ прийняв постанову* про виплату роботодавцям компенсації у розмірі 6500 грн./міс за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (далі — ВПО). Зараз розповімо як отримати компенсацію.

* Постанова КМУ «Про затвердження Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні» від 20.03.2022 № 331.

Хто такі ВПО?

ВПО — це особи, які після 24.02.2022 перемістилися з територій, де проводяться бойові дії (з територій , на яких доступна допомога в рамках Програми «єПідтримка»**), та отримали довідку внутрішньо переміщеної особи.

** Перелік таких територій затверджено розпорядженням КМУ «Про затвердження переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких надається допомога застрахованим особам в рамках Програми «єПідтримка» від 06.03.2022 № 204-р.

До речі, за довідкою треба звертатися до собезу районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах рад.

Умови для отримання роботодавцем компенсації

Щоб отримати компенсацію, роботодавець (ФОП чи юрособа) повинен (одночасно):

Передплатіть, щоб відкрити доступ до матеріалів Я вже
logo PRO PRO-доступ Необмежений доступ до всіх закритих матеріалів сайту без реклами
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі