Темы статей
Выбрать темы

Скільки годин може викладати практичний психолог-методист

Антоніна КЛИМЕНКО, начальник Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Практичний психолог-методист ліцею працює на повну ставку, а також він викладає психологію 10 годин на тиждень. Чи має право практичний психолог-методист викладати більше 9 годин на тиждень? (запитання з електронної пошти редакції: ot@id.factor.ua)

Переліком посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963, передбачено посаду педагогічного працівника з назвою «практичний психолог».

Практичний психолог-методист — це педагогічне звання, яке вказане у Переліку кваліфікаційних категорій і педагогічних звань педагогічних працівників, затвердженому постановою КМУ від 26.04.2003 р. № 632. Вказане педагогічне звання присвоюється практичним психологам за наслідками атестації починаючи з 01.09.2005 р.

Працівникам закладів освіти дозволено вести викладацьку роботу або заняття з гуртківцями у цьому ж закладі освіти, але в середньому не більше 2 годин (12 годин на тиждень, 480 годин на рік), якщо вони за основною роботою отримують повний посадовий оклад (ставку). Оплата праці таких працівників проводиться понад основний посадовий оклад (ставку) у порядку, передбаченому для учителів, тобто за тарифікацією. Про це йдеться у п. 91 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102.

Крім того, усі працівники, крім основної роботи та роботи за сумісництвом, мають право виконувати роботи, які відповідно до чинного законодавства не є сумісництвом. Перелік робіт, які не є сумісництвом, наведений у додатку до Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ, організацій, затвердженого спільним наказом Мінпраці, Мін’юсту і Мінфіну від 28.06.93 р. № 43. До п. 3 цього Переліку включено педагогічну роботу з погодинною оплатою праці в обсязі не більш як 240 годин на рік. Виконання цієї роботи допускається в робочий час з дозволу керівника навчального закладу без утримання заробітної плати (останній абзац вказаного Переліку).

Висновок: Практичний психолог має право виконувати педагогічну роботу в обсязі до 12 годин на тиждень з оплатою за тарифікацією та ще до 240 годин на рік з погодинною оплатою впродовж основного робочого часу без утримання заробітної плати за основною посадою.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше