№6/1

Оплата труда, март, 2018/№ 6/1 спецвыпуск Другие номера журнала ›
  • Праця жінок: пільги та гарантії Мами, бабусі, дочки, внучки, улюблені дружини і подруги — прекрасна, приваблива, чарівна половина людства. Чоловіки готові кинути весь світ до ваших ніг, а трудове законодавство — обдарувати пільгами. Саме про останні ми пропонуємо вам сьогодні поговорити.
  • Строковий трудовий договір на час «декрету»: оформляємо правильно «Декретниця» — термін, який міцно укорінився у свідомості наших громадян ще з радянських часів. Він асоціюється в нас із жінкою, якій надана відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами та/або відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Зрозуміло, що доки жінка знаходиться в «декретній» відпустці, її потрібно кимось замінити. Найоптимальніший варіант — укласти з працівником, прийнятим на посаду декретниці, строковий трудовий договір. Як це правильно зробити і які нюанси врахувати, ви дізнаєтеся із цієї статті.
  • Як вийти із відпустки до 3 років на неповний робочий час Працівниця перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею 3 років. Зараз дитині 2 роки (3 роки виповниться 20.03.2019 р.), і жінка бажає повернутися до роботи на умовах неповного робочого дня (4 години з понеділка по п’ятницю, 20-годинний робочий тиждень) з 26.03.2018 р. Як краще оформити її вихід на роботу?
  • Працююча мама: як залишати роботу на роботі, а дім — удома Бувають у житті і приємні коктейлі, з чітко відміряною кількістю кожного з інгредієнтів: Куба Лібре, там, Мохіто, Морський бриз або Секс на Пляжі. Коктейль же з дому і роботи чомусь ніяк не хоче розливатися в потрібній пропорції. То тільки про роботу і думаєш — там цифри не ті, там звіт терміновий, там начальник поставив завдання, від якого вуха в’януть. І все це доводиться нести додому — чоловікові розповісти, з дитиною поділитися, маму порадувати. Прямо як у ті добрі часи, коли мама ще запитувала: «Ну що там у школі?». То навпаки, вдома якісь неприємності — дитина захворіла або чоловік шкарпетки розкидав, і, йдучи на роботу, тягнеш цей сімейний вантаж за собою. Як же навчитися переключатися? Як бути тут і зараз, тобто в тому місці, де ти дійсно знаходишся, і не втікати в переживання про те, що відбувається там і тоді? Давайте розберемося!
  • Перелік святкових днів, професійних, міжнародних свят і пам’ятних дат у квітні 2018 року
App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше