№6/1

Оплата праці, березень, 2018/№ 6/1 спецвипуск Інші номери журналу ›
  • Праця жінок: пільги та гарантії Мами, бабусі, дочки, внучки, улюблені дружини і подруги — прекрасна, приваблива, чарівна половина людства. Чоловіки готові кинути весь світ до ваших ніг, а трудове законодавство — обдарувати пільгами. Саме про останні ми пропонуємо вам сьогодні поговорити.
  • Строковий трудовий договір на час «декрету»: оформляємо правильно «Декретниця» — термін, який міцно укорінився у свідомості наших громадян ще з радянських часів. Він асоціюється в нас із жінкою, якій надана відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами та/або відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Зрозуміло, що доки жінка знаходиться в «декретній» відпустці, її потрібно кимось замінити. Найоптимальніший варіант — укласти з працівником, прийнятим на посаду декретниці, строковий трудовий договір. Як це правильно зробити і які нюанси врахувати, ви дізнаєтеся із цієї статті.
  • Як вийти із відпустки до 3 років на неповний робочий час Працівниця перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею 3 років. Зараз дитині 2 роки (3 роки виповниться 20.03.2019 р.), і жінка бажає повернутися до роботи на умовах неповного робочого дня (4 години з понеділка по п’ятницю, 20-годинний робочий тиждень) з 26.03.2018 р. Як краще оформити її вихід на роботу?
  • Працююча мама: як залишати роботу на роботі, а дім — удома Бувають у житті і приємні коктейлі, з чітко відміряною кількістю кожного з інгредієнтів: Куба Лібре, там, Мохіто, Морський бриз або Секс на Пляжі. Коктейль же з дому і роботи чомусь ніяк не хоче розливатися в потрібній пропорції. То тільки про роботу і думаєш — там цифри не ті, там звіт терміновий, там начальник поставив завдання, від якого вуха в’януть. І все це доводиться нести додому — чоловікові розповісти, з дитиною поділитися, маму порадувати. Прямо як у ті добрі часи, коли мама ще запитувала: «Ну що там у школі?». То навпаки, вдома якісь неприємності — дитина захворіла або чоловік шкарпетки розкидав, і, йдучи на роботу, тягнеш цей сімейний вантаж за собою. Як же навчитися переключатися? Як бути тут і зараз, тобто в тому місці, де ти дійсно знаходишся, і не втікати в переживання про те, що відбувається там і тоді? Давайте розберемося!
  • Перелік святкових днів, професійних, міжнародних свят і пам’ятних дат у квітні 2018 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі