Темы статей
Выбрать темы

Нагородження та заохочення в трудовій книжці

Михалева Галина, начальник общего отдела Управления труда и социальной защиты населения администрации Киевского района Харьковского городского совета
Директор районного територіального центру соціального обслуговування нагороджена медаллю «За працю і звитягу», а також Почесною грамотою місцевої райради. Чи потрібно відображати це в трудовій книжці?

Так, потрібно. Тільки дані про грамоту і медаль необхідно відобразити в різних розділах трудової книжки.

Відзнакою Президента України — медаллю «За працю і звитягу» нагороджуються громадяни України за вагомий особистий внесок у розвиток економічної, науково-технічної, соціально-культурної, військової, державної, громадянської та інших сфер діяльності, багаторічну сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків (п. 1 Положення про відзнаку Президента України — медаль «За працю і звитягу», затвердженого Указом Президента України від 16.05.2001 р. № 310/2001).

У свою чергу, відповідно до п. 2.24 Інструкції № 58 до розділу:

• «Відомості про нагородження» трудової книжки вносять відомості про нагородження державними нагородами України та відзнаками України (орденами і медалями). Тут же відображають присвоєння працівникові почесних звань;

• «Відомості про заохочення» вносять відомості про заохочення за успіхи в роботі. Сюди ж заносять інформацію про відкриття, на які видано дипломи, винаходи та раціоналізаторські пропозиції, виплачені у зв’язку із цим винагороди.

Із цього випливає, що запис про нагородження медаллю «За працю і звитягу» потрібно внести до розділу «Відомості про нагородження», а запис про вручену Почесну грамоту райради — до розділу «Відомості про заохочення».

Порядок заповнення обох розділів ідентичний.

Спочатку в графі 3 зазначають повне найменування установи-роботодавця. Далі:

• у графі 1 проставляють порядковий номер запису про нагородження (заохочення). Зверніть увагу: нумерацію в обох розділах ведуть окремо наростаючим підсумком за весь період трудової діяльності працівника. Тобто вона не пов’язана з нумерацією в розділі «Відомості про роботу»;

• у графі 2 зазначають дату нагородження (заохочення);

• до графи 3 вносять дані про нагородження державними нагородами України та відзнаками України (чи про заохочення, пов’язані з роботою в установі). При цьому зазначають, ким нагороджений або заохочений працівник, за які досягнення та якою нагородою або заохоченням;

• у графі 4 зазначають документ-підставу для внесення запису (з посиланням на дату, номер та найменування документа).

Увага!

Премії, передбачені системою оплати праці, і виплати, що мають регулярний характер, у розділах «Відомості про нагородження» і «Відомості про заохочення» не відображають.

На рис. 1 наведено приклад внесення запису про заохочення, а на рис. 2 — про нагородження працівника.

img 1

Рис. 1. Приклад внесення запису про заохочення до трудової книжки

img 2

Рис. 2. Приклад внесення запису про нагородження до трудової книжки

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше