Теми статей
Обрати теми

Нагородження та заохочення в трудовій книжці

Міхальова Галина, начальник загального відділу Управління праці та соціального захисту населення адміністрації Київського району Харківської міської ради
Директор районного територіального центру соціального обслуговування нагороджена медаллю «За працю і звитягу», а також Почесною грамотою місцевої райради. Чи потрібно відображати це в трудовій книжці?

Так, потрібно. Тільки дані про грамоту і медаль необхідно відобразити в різних розділах трудової книжки.

Відзнакою Президента України — медаллю «За працю і звитягу» нагороджуються громадяни України за вагомий особистий внесок у розвиток економічної, науково-технічної, соціально-культурної, військової, державної, громадянської та інших сфер діяльності, багаторічну сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків (п. 1 Положення про відзнаку Президента України — медаль «За працю і звитягу», затвердженого Указом Президента України від 16.05.2001 р. № 310/2001).

У свою чергу, відповідно до п. 2.24 Інструкції № 58 до розділу:

• «Відомості про нагородження» трудової книжки вносять відомості про нагородження державними нагородами України та відзнаками України (орденами і медалями). Тут же відображають присвоєння працівникові почесних звань;

• «Відомості про заохочення» вносять відомості про заохочення за успіхи в роботі. Сюди ж заносять інформацію про відкриття, на які видано дипломи, винаходи та раціоналізаторські пропозиції, виплачені у зв’язку із цим винагороди.

Із цього випливає, що запис про нагородження медаллю «За працю і звитягу» потрібно внести до розділу «Відомості про нагородження», а запис про вручену Почесну грамоту райради — до розділу «Відомості про заохочення».

Порядок заповнення обох розділів ідентичний.

Спочатку в графі 3 зазначають повне найменування установи-роботодавця. Далі:

• у графі 1 проставляють порядковий номер запису про нагородження (заохочення). Зверніть увагу: нумерацію в обох розділах ведуть окремо наростаючим підсумком за весь період трудової діяльності працівника. Тобто вона не пов’язана з нумерацією в розділі «Відомості про роботу»;

• у графі 2 зазначають дату нагородження (заохочення);

• до графи 3 вносять дані про нагородження державними нагородами України та відзнаками України (чи про заохочення, пов’язані з роботою в установі). При цьому зазначають, ким нагороджений або заохочений працівник, за які досягнення та якою нагородою або заохоченням;

• у графі 4 зазначають документ-підставу для внесення запису (з посиланням на дату, номер та найменування документа).

Увага!

Премії, передбачені системою оплати праці, і виплати, що мають регулярний характер, у розділах «Відомості про нагородження» і «Відомості про заохочення» не відображають.

На рис. 1 наведено приклад внесення запису про заохочення, а на рис. 2 — про нагородження працівника.

img 1

Рис. 1. Приклад внесення запису про заохочення до трудової книжки

img 2

Рис. 2. Приклад внесення запису про нагородження до трудової книжки

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі