Темы статей
Выбрать темы

Нові форми контрактів з головлікарями

На відміну від свого попередника, цей документ не лише визначає механізм укладення контракту з керівником державної, комунальної установи охорони здоров’я, але ще й застосовується для керівників казенних підприємств, державних установ, КНП і комунальних установ (окрім установ охорони здоров’я МВС, військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення).

У зв’язку із цим з’явилися і дві типові форми:

• Типова форма контракту з керівником державного, комунального закладу охорони здоров’я, що діє в організаційно-правовій формі державної або комунальної установи;

• Типова форма контракту з керівником державного, комунального закладу охорони здоров’я, що діє в організаційно-правовій формі казенного або комунального некомерційного підприємства.

Перша з них переважно повторює «стару» Типову форму контракту (затверджену постановою Кабміну від 16.10.2014 р. № 642). Друга містить багато нових положень. Наприклад, серед обов’язків керівника тепер значаться:

• запобігання банкрутству підприємства у разі його неплатоспроможності;

• організація і надання належного, доступного, кваліфікованого медичного обслуговування;

• організація дотримання прав пацієнта при наданні медичної допомоги тощо.

Постанова набрала чинності з 31.08.2019 р.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше