Теми статей
Обрати теми

Нові форми контрактів з головлікарями

На відміну від свого попередника, цей документ не лише визначає механізм укладення контракту з керівником державної, комунальної установи охорони здоров’я, але ще й застосовується для керівників казенних підприємств, державних установ, КНП і комунальних установ (окрім установ охорони здоров’я МВС, військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення).

У зв’язку із цим з’явилися і дві типові форми:

• Типова форма контракту з керівником державного, комунального закладу охорони здоров’я, що діє в організаційно-правовій формі державної або комунальної установи;

• Типова форма контракту з керівником державного, комунального закладу охорони здоров’я, що діє в організаційно-правовій формі казенного або комунального некомерційного підприємства.

Перша з них переважно повторює «стару» Типову форму контракту (затверджену постановою Кабміну від 16.10.2014 р. № 642). Друга містить багато нових положень. Наприклад, серед обов’язків керівника тепер значаться:

• запобігання банкрутству підприємства у разі його неплатоспроможності;

• організація і надання належного, доступного, кваліфікованого медичного обслуговування;

• організація дотримання прав пацієнта при наданні медичної допомоги тощо.

Постанова набрала чинності з 31.08.2019 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі