Темы статей
Выбрать темы

Конкурс на зайняття посад держслужби

Згідно з новим п. 51 цього Порядку на період карантину суб’єкт призначення або керівник державної служби має право призупинити проведення конкурсу.

Тому строки подання інформації для участі в конкурсі та опублікування результатів призупиняються.

Рішення керівника держслужби про призупинення / про відновлення проведення конкурсу оформляється наказом (розпорядженням). Про що кандидатів інформують не пізніше наступного робочого дня з дня прийняття такого рішення.

Атестація педагогічних працівників в умовах карантину

МОН у своєму листі від 27.03.2020 р. № 1/9-179 рекомендує атестаційним комісіям усіх рівнів прийняти рішення про перенесення своїх засідань на період після карантину. Водночас допускається:

• проведення засідань атестаційних комісій у режимі онлайн;

• надання матеріалів атестаційним комісіям засобами електронного та/або поштового зв’язку.

Ну а в разі неможливості провести засідання онлайн рекомендовано:

• сформувати графік роботи атестаційної комісії, мінімізувавши можливість контактів учасників;

• скоротити кількість членів атестаційної комісії до мінімальної;

• провести атестацію педагога за його відсутності на підставі наявних документів.

Чергування на підприємстві в період карантину

Фахівці Держпраці роз’яснюють*: чергування — це перебування працівника на підприємстві за розпорядженням власника або уповноваженого ним органу до початку або після закінчення робочого дня, у вихідні або святкові (неробочі) дні для вирішення невідкладних питань, які не входять до кола обов’язків працівника. За чергування надається відгул тієї ж тривалості, що й чергування.

* kr.dsp.gov.ua/index.php/5177-in08-04-20

Залучають працівників до чергування на підставі наказу (розпорядження) роботодавця. Графік чергування затверджується за погодженням з профспілкою. Не допускається залучення працівника до чергування частіше 1 разу на місяць.

Держслужбовці та посадові особи ОМС залучаються до чергування в загальному порядку. Виняток — «надзвичайне» чергування, передбачене Типовим порядком, затвердженим постановою КМУ від 10.04.2013 р. № 254.

Атестація робочих місць після зміни назви підприємства

Фахівці Держпраці звернули увагу** на те, що позачергова атестація проводиться тільки в разі кардинальної зміни умов та характеру праці (п. 4 Порядку, затвердженого постановою КМУ від 01.08.92 р. № 442). Тому якщо підприємство змінило тільки свою назву, а самі умови праці працівників не змінилися, керівництво може застосувати до працівників результати атестації робочих місць, проведеної на підприємстві з попередньою назвою. Таке рішення оформляється наказом.

** sumy.dsp.gov.ua/news/top-news/1066-fakhivtsi-derzhpratsi-konsultuyut-onlajn-chi-potribno-provoditi-atestatsiyu-robochikh-mists-pislya-zmini-nazvi-pidpriemstva

Якщо ж на підприємстві змінили не лише назву, а й умови праці або новоутворене підприємство (організація) не є правонаступником того, що реорганізується, то провести атестацію робочих місць за умовами праці потрібно обов’язково та в найкоротші строки.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше