Теми статей
Обрати теми

Конкурс на зайняття посад держслужби

Згідно з новим п. 51 цього Порядку на період карантину суб’єкт призначення або керівник державної служби має право призупинити проведення конкурсу.

Тому строки подання інформації для участі в конкурсі та опублікування результатів призупиняються.

Рішення керівника держслужби про призупинення / про відновлення проведення конкурсу оформляється наказом (розпорядженням). Про що кандидатів інформують не пізніше наступного робочого дня з дня прийняття такого рішення.

Атестація педагогічних працівників в умовах карантину

МОН у своєму листі від 27.03.2020 р. № 1/9-179 рекомендує атестаційним комісіям усіх рівнів прийняти рішення про перенесення своїх засідань на період після карантину. Водночас допускається:

• проведення засідань атестаційних комісій у режимі онлайн;

• надання матеріалів атестаційним комісіям засобами електронного та/або поштового зв’язку.

Ну а в разі неможливості провести засідання онлайн рекомендовано:

• сформувати графік роботи атестаційної комісії, мінімізувавши можливість контактів учасників;

• скоротити кількість членів атестаційної комісії до мінімальної;

• провести атестацію педагога за його відсутності на підставі наявних документів.

Чергування на підприємстві в період карантину

Фахівці Держпраці роз’яснюють*: чергування — це перебування працівника на підприємстві за розпорядженням власника або уповноваженого ним органу до початку або після закінчення робочого дня, у вихідні або святкові (неробочі) дні для вирішення невідкладних питань, які не входять до кола обов’язків працівника. За чергування надається відгул тієї ж тривалості, що й чергування.

* kr.dsp.gov.ua/index.php/5177-in08-04-20

Залучають працівників до чергування на підставі наказу (розпорядження) роботодавця. Графік чергування затверджується за погодженням з профспілкою. Не допускається залучення працівника до чергування частіше 1 разу на місяць.

Держслужбовці та посадові особи ОМС залучаються до чергування в загальному порядку. Виняток — «надзвичайне» чергування, передбачене Типовим порядком, затвердженим постановою КМУ від 10.04.2013 р. № 254.

Атестація робочих місць після зміни назви підприємства

Фахівці Держпраці звернули увагу** на те, що позачергова атестація проводиться тільки в разі кардинальної зміни умов та характеру праці (п. 4 Порядку, затвердженого постановою КМУ від 01.08.92 р. № 442). Тому якщо підприємство змінило тільки свою назву, а самі умови праці працівників не змінилися, керівництво може застосувати до працівників результати атестації робочих місць, проведеної на підприємстві з попередньою назвою. Таке рішення оформляється наказом.

** sumy.dsp.gov.ua/news/top-news/1066-fakhivtsi-derzhpratsi-konsultuyut-onlajn-chi-potribno-provoditi-atestatsiyu-robochikh-mists-pislya-zmini-nazvi-pidpriemstva

Якщо ж на підприємстві змінили не лише назву, а й умови праці або новоутворене підприємство (організація) не є правонаступником того, що реорганізується, то провести атестацію робочих місць за умовами праці потрібно обов’язково та в найкоротші строки.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі