Темы статей
Выбрать темы

«Е-паспорт» = паперовий паспорт

З 23.08.2021 р. біометричний паспорт та ID-картка в мобільному додатку «Дія» нарешті стануть аналогом паперового і пластикового паспортів. Відповідний Закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» від 30.03.2021 р. № 1368-IX був підписаний Президентом.

Нагадаємо, що цифрові паспорти в мобільному додатку «Дія» були запущені ще у квітні 2020 року як експериментальний проєкт.

Проте в цей період їх використання було обмежене, оскільки регулювалося Порядком, затвердженим постановою КМУ від 15.04.2020 р. № 278. Після того як згаданий Закон набере чинності, «е-паспорти» можна буде:

• пред’являти на території України для посвідчення особи і підтвердження громадянства (крім випадків перетину кордону, в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї);

• отримувати держпослуги в ЦНАП, держустановах і судах;

• використовувати для отримання відправлень на пошті, для підтвердження віку в супермаркетах та навіть для проведення касових операцій у банках і відкриття банківського рахунку онлайн.

Тестування на вакансії держслужби: можна дистанційно

НАДС на своєму офіційному сайті повідомило про те, що тестування на вакансії посад держслужби (категорії «Б», «В»), які були створені з 29.03.2021 р., кандидати можуть проходити дистанційно.

Для цього адміністратор конкурсу самостійно створює необхідне тестування, визначає дату і час його проведення.

У свою чергу, кандидати, які вирішили проходити тестування дистанційно, повинні зайти на портал test.nads.gov.ua за логіном і паролем від кабінету порталу вакансій career.gov.ua в період часу, визначений адміністратором проведення.

Зверніть увагу! Для вакансій, опублікованих до 29.03.2021 р., необхідно заздалегідь замовити логіни та паролі.

Для цього адміністратори конкурсів повинні надіслати відповідний запит за адресою: test.nads.gov.ua за два робочих дні до початку тестування.

Увага! Тестування на посаді категорії «А» і фахівців з питань реформ проходить виключно в Центрі оцінювання кандидатів на посаді державної служби.

Контракт із керівником держпідприємства

Кабмін своєю постановою від 17.03.2021 р. № 210 вніс зміни:

• до Типової форми контракту з керівником підприємства, що є у державній власності (затверджена постановою КМУ від 02.08.95 р. № 597);

• до Умов і розмірів оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об’єднань державних підприємств (затверджені постановою КМУ від 19.05.99 р. № 859).

Завдяки ним керівникам держпідприємств виплачуватимуть винагороду за сприяння процесу приватизації об’єкта. Наприклад: якщо вони забезпечать збереження вартості активів об’єкта приватизації, не допускатимуть зростання його боргових зобов’язань, забезпечать проведення інвентаризації та переоцінки активів об’єкта приватизації тощо.

Розмір винагороди встановлений у відсотках від ціни продажу об’єкта приватизації. Рішення про її виплату приймається щодо конкретного об’єкта приватизації при укладенні контракту з його керівником.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше