Теми статей
Обрати теми

«Е-паспорт» = паперовий паспорт

З 23.08.2021 р. біометричний паспорт та ID-картка в мобільному додатку «Дія» нарешті стануть аналогом паперового і пластикового паспортів. Відповідний Закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» від 30.03.2021 р. № 1368-IX був підписаний Президентом.

Нагадаємо, що цифрові паспорти в мобільному додатку «Дія» були запущені ще у квітні 2020 року як експериментальний проєкт.

Проте в цей період їх використання було обмежене, оскільки регулювалося Порядком, затвердженим постановою КМУ від 15.04.2020 р. № 278. Після того як згаданий Закон набере чинності, «е-паспорти» можна буде:

• пред’являти на території України для посвідчення особи і підтвердження громадянства (крім випадків перетину кордону, в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї);

• отримувати держпослуги в ЦНАП, держустановах і судах;

• використовувати для отримання відправлень на пошті, для підтвердження віку в супермаркетах та навіть для проведення касових операцій у банках і відкриття банківського рахунку онлайн.

Тестування на вакансії держслужби: можна дистанційно

НАДС на своєму офіційному сайті повідомило про те, що тестування на вакансії посад держслужби (категорії «Б», «В»), які були створені з 29.03.2021 р., кандидати можуть проходити дистанційно.

Для цього адміністратор конкурсу самостійно створює необхідне тестування, визначає дату і час його проведення.

У свою чергу, кандидати, які вирішили проходити тестування дистанційно, повинні зайти на портал test.nads.gov.ua за логіном і паролем від кабінету порталу вакансій career.gov.ua в період часу, визначений адміністратором проведення.

Зверніть увагу! Для вакансій, опублікованих до 29.03.2021 р., необхідно заздалегідь замовити логіни та паролі.

Для цього адміністратори конкурсів повинні надіслати відповідний запит за адресою: test.nads.gov.ua за два робочих дні до початку тестування.

Увага! Тестування на посаді категорії «А» і фахівців з питань реформ проходить виключно в Центрі оцінювання кандидатів на посаді державної служби.

Контракт із керівником держпідприємства

Кабмін своєю постановою від 17.03.2021 р. № 210 вніс зміни:

• до Типової форми контракту з керівником підприємства, що є у державній власності (затверджена постановою КМУ від 02.08.95 р. № 597);

• до Умов і розмірів оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об’єднань державних підприємств (затверджені постановою КМУ від 19.05.99 р. № 859).

Завдяки ним керівникам держпідприємств виплачуватимуть винагороду за сприяння процесу приватизації об’єкта. Наприклад: якщо вони забезпечать збереження вартості активів об’єкта приватизації, не допускатимуть зростання його боргових зобов’язань, забезпечать проведення інвентаризації та переоцінки активів об’єкта приватизації тощо.

Розмір винагороди встановлений у відсотках від ціни продажу об’єкта приватизації. Рішення про її виплату приймається щодо конкретного об’єкта приватизації при укладенні контракту з його керівником.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі