Темы статей
Выбрать темы

Де брати мотивацію для досягнення цілей?

Уклеина Светлана, психолог
Виходите після святкових вихідних на роботу, а мотивація і працездатність з вами не пішли… Чому так? Здавалося б, ви відпочили, отримали приємні враження від свят, зарядилися енергією для роботи. І бажання підкорювати нові вершини в новому році має вже стати вашим супутником. У реальних обставинах часто виходить зовсім не так. Запрошую вас поговорити про те, що таке мотивація. А також про те, як зрозуміти, що мотивує саме вас, як знайти нові джерела мотивації, як не кинути розпочату справу. І, звичайно, які фактори заважають залишатися вмотивованими протягом довгого часу і досягати задуманого.

Насамперед розберемося з основними поняттями. Мотивація — це психофізіологічний процес спонукання до дії. Цей процес указує на спрямованість, активність і стійкість поведінки людини. Слово «психофізіологічний» дає зрозуміти, що існує зв’язок мотивації з функціонуванням головного мозку. Мотив — це матеріальний або ідеальний предмет, цінний для людини. Простіше кажучи, це те, що визначає напрямок нашої діяльності, а досягнення мотиву є сенсом діяльності. Ми бачимо, що поняття мотивації ширше, ніж поняття мотиву. А тепер — від загального до конкретного.

Аналіз своїх мотивів

Автором однієї з найбільш фундаментальних теорій про мотивацію є Абрахам Маслоу. Він склав ієрархію людських потреб у вигляді піраміди (див. рисунок нижче). У ній представлені 5 рівнів потреб, мотивів людини, які вона задовольняє протягом життя. Ця модель не вказує на 100-відсоткове задоволення всіх потреб кожною людиною. Але ми можемо подивитися на цю піраміду і зрозуміти, де ми знаходимося зараз і де хочемо бути. До речі, сам Маслоу вважав, що рівні потреб не обов’язково слідують один за одним. Наприклад, спочатку 1 і 2 рівні, потім 4. В ідеальних випадках задоволення потреб відбувається поступово.

Розглянемо техніку «Аналіз власних потреб». Дайте собі відповідь на декілька запитань:

• які з представлених потреб у мене наразі задоволені?

• задоволення яких потреб для мене має найбільше значення зараз?

• що я можу почати робити, щоб задовольнити важливі для мене потреби?

img 1

Отже, тепер у вас є більш структуроване уявлення про ваші основні мотиви. І щонайменше кілька практичних кроків, які наблизять вас до власної аутентичної особистості.

Як бути вмотивованим тривалий час?

Поставити мету легко, а ось рухатися до неї набагато складніше. Нижче наведено 5 порад про те, як підтримувати тонус на шляху до досягнення своїх цілей. Їх можна застосувати, щоб ви не задумали: зробити новий крок у кар’єрі, розширити коло знайомств або зайнятися своїм здоров’ям.

img 2Визначте, навіщо вам це потрібно. Краще запитання про мотивацію, яке я чула, було: це щоб що? Нагадуйте собі, які блага і бонуси ви отримаєте, коли доведете справу до кінця.

img 3Розбийте велику мету на менші завдання. Це дозволить краще зрозуміти, як досягти більшого.

img 4Визначте час, який ви плануєте витратити на досягнення мети. Тобто скільки ресурсу, виміряного в часі, ви готові витратити на задоволення тієї чи іншої потреби. Це допоможе вам діяти весь час, а не «як трапиться». Але дійте в своєму, зручному вам, ритмі.

Не варто постійно витрачати сили на нервове напруження через те, що не встигаєте.

img 5Марафонці доходять до фінішу, тому що розподіляють свої сили. Не варто спочатку «кидати» всі сили на досягнення мети, щойно ви її поставили. Просто почніть йти до неї, крок за кроком. І не чекайте миттєвих результатів.

img 6Знайдіть свої джерела підтримки мотивації. Для когось добре працює спосіб розповісти всім знайомим і в соціальних мережах про свою мету. Хтось, навпаки, вважає за краще поділитися з оточуючими вже готовими результатами. Наприклад, уявіть, що ви поставили за мету привести себе в гарну фізичну форму і для цього будете готуватися до того ж марафону. Що будете робити для підтримки мотивації, поки готуєтеся до нього? Розповісте друзям і запросите їх тренуватися разом із вами? Або дивитиметеся відео про те, як відомі легкоатлети пробігли дистанції, які принесли їм славу? Або почитаєте книгу-біографію? Або придбаєте новий спортивний костюм та аксесуари для бігу? Кожному своє. Так і з вашими цілями. Яку б діяльність ви не обрали, подбайте про ті додаткові мотиватори, які не дадуть вам зійти з дистанції!

Як довести справу до кінця

Немає жодної таємниці в тому, що майже в кожного з нас є цілі, які ми кинули, так і не прийшовши до них. Це нормально. Важливо просто отримати користь із такого досвіду і зрозуміти, як діяти, щоб цього разу все вийшло.

Вище ми проаналізували, до чого хочемо йти та як продовжувати шлях, коли стає складно. Тепер звернемося до того, як довести розпочате до кінця.

Воля — надійний супутник завершених справ. Воля — це здатність людини регулювати і контролювати свою поведінку.

Це саме та наша здатність, яка допомагає долати труднощі і перешкоди на шляху до наших цілей. І зовнішні, і внутрішні.

Уявіть, що досягнення бажаного — це щось на кшталт гри. І в цій грі є елемент виклику для вас. Припустимо, ваша мотивація знизилася до мінімуму порівняно з тим моментом, коли ви починали. І ви навіть думаєте про те, щоб кинути розпочате. Але! Скільки благ ви отримаєте, якщо докладете зусиль і все-таки зробите наступний крок. З одного боку, ви наблизитесь до мети, і з іншого — зміцните волю. А сильна воля — це помічник не тільки в одній окремо взятій ситуації, вона стане в пригоді в багатьох ваших намірах. Саме цей психічний процес є постійним вашим помічником у подоланні перешкод.

Для людини з сильною волею чимало труднощів не здаються труднощами зовсім. Щоб тренувати волю, потрібно тільки одне: іноді робити те, що робити не хочеться. Тут важливо уточнити: ми не говоримо про те, щоб загалом змушувати себе робити те, що суперечить нашим бажанням. А про те, щоб у моменти слабкості робити маленьке зусилля над собою і рухатися далі.

Демотивуючі фактори, які заважають успіху

Що робити, коли ми перестаємо рухатися до мети? Насамперед не звинувачувати себе. Важливо зрозуміти справжні причини такої поведінки і розібратися, що вам заважає. Лінь і схильність відкладати справи, навіть важливі і термінові, — часто не причини, а наслідок. Причини криються глибше.

Розберемо на прикладі: ваша мета — придбати автомобіль, але ви вже довгий час не можете цього зробити. Хоча, здавалося б, явних перешкод для цього немає. Що може демотивувати?

1. Нерозуміння, для чого вам потрібно задоволення потреби.

Ви бачите, що громадський транспорт або таксі виконує ваші потреби щодо пересування. Постарайтеся зрозуміти, для чого ви хочете автомобіль: зробити пересування комфортнішим, почати подорожувати на ньому, поліпшити якість вашого життя або якість життя дітей…

2. Невизначеність строків реалізації задуманого.

Проаналізуйте свої ресурси і підрахуйте, скільки часу вам знадобиться на досягнення мети. Хоча б приблизно і з урахуванням несподіваних обставин.

3. Невдалий минулий досвід.

Розчарування в минулому, провали залишилися позаду. Зараз у вас нова мета і новий, більш багатий досвід. Очікування невдачі з більшою ймовірністю призведуть саме до невдачі, а не до успіху.

Тому варто залишити цей багаж у минулому, а в майбутнє взяти віру в свої сили.

4. Критика з боку оточуючих.

Знаєте, що буде зі свіжим огірком, якщо покласти його в банку з солоними огірками? Він теж поступово стане солоним. Ця метафора добре відображає те, як на нас впливає соціальне оточення. Ви впевнені, що ваша мета важлива для вас, що вона допоможе вашому особистісному розвитку і не зашкодить оточенню? Тоді навіщо від неї відмовлятися?

5. Страх виходу із зони комфорту.

В екзистенціальній психології є такий вислів: зміни завжди супроводжуються болем. І під болем тут мається на увазі не фізичний біль у прямому сенсі слова. Це, імовірніше, те саме відчуття дискомфорту при змінах. Навіть якщо зміни приємні і на користь вам. Саме очікування цього дискомфорту може перешкодити вам поставити велику мету або прийти до неї. Але вихід із зони комфорту — це індикатор того, що ви розвиваєтеся і рухаєтеся вперед до чогось кращого для вас.

Як мотивація виглядає на практиці?

У 2012 році в Канаді був проведений експеримент, який продемонстрував, яка мотивація — позитивна (заохочення, схвалення) або негативна (покарання, несхвалення) — працює краще. Суть експерименту: в поліцейській дільниці був введений новий метод роботи з підлітковою злочинністю. Тепер замість того, щоб ловити злочинців молодого віку на скоєнні поганого вчинку, поліцейські повинні були ловити підлітків на скоєнні добрих вчинків і виписувати антиштрафи. За цими квитанціями можна було безкоштовно сходити в кіно або відвідати молодіжний клуб.

За рік такого експерименту антиштрафів було виписано втричі більше, ніж раніше за цей же період виписувалося звичайних штрафів. А відсоток рецидивізму (повторного вчинення злочину) серед молоді скоротився з 60 до 8 %. Рівень молодіжної злочинності в місті скоротився вдвічі. І до того ж загальний фонд антиштрафів виявився майже вдесятеро меншим, ніж звичайні витрати на слідчі дії та судочинство.

Як бачимо, позитивна мотивація може насправді благотворно впливати на нас і суттєво прискорює шлях до досягнень.

Мотивація і воля — досить складні психічні процеси. Але у природи все дуже детально «враховано». І можливість людини ставити цілі і досягати їх також. Рік тільки розпочався, тож саме час встановити мету на найближчий час і з блискучим успіхом до неї прийти. Це у ваших силах.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше