Темы статей
Выбрать темы

Електронні трудові книжки: Закон опубліковано

Електронні трудові книжки: Закон опубліковано

10 березня 2021 року був опублікований Закон від 05.02.2021 р. № 1217-IX, завдяки якому облік трудової діяльності працівників вестиметься в електронній формі. Ось тільки набере чинності цей документ лише через 3 місяці — 10 червня 2021 року. А отже, саме з цієї дати:

• почнеться відлік п’ятирічного перехідного періоду для включення до Державного реєстру відомостей з паперових трудових книжок про трудову діяльність працівника;

• працівники і роботодавці вноситимуть відомості про трудову діяльність до Державного реєстру через вебпортал електронних послуг ПФУ у вигляді сканованих або оцифрованих копій (з накладенням КЕП);

• роботодавці зобов’язані будуть видати оригінал паперової трудової книжки працівникові на руки (після внесення «трудових» відомостей до Держреєстру);

• пенсія призначатиметься автоматично (без особистого звернення особи) зі збереженням за особою права відстрочення виходу на пенсію та добором найбільш вигідного варіанта призначення пенсії.

Порядок проведення конкурсів на держслужбу

6 березня 2021 року набрав чинності Закон України від 23.02.2021 р. № 1285-ІХ. Цим документом був установлений строк проведення конкурсів на посади, займані особами, з якими укладені контракти про проходження держслужби на період дії карантину, — шість місяців із дня набрання чинності зазначеним Законом.

Проте не варто забувати про те, що зараз існує також потреба в оголошенні «звичайних» конкурсів на посади вищого корпусу держслужби, які залишаються вакантними і не заповнювалися шляхом добору кадрів на час карантину.

Із цієї причини НАДС підготувало проєкт почергового проведення конкурсів з розрахунку на шість місяців (з 17 березня по 25 серпня 2021 року).

У свою чергу, Кабмін прийняв рішення про щотижневе проведення оголошення конкурсів протягом зазначеного періоду за таким орієнтовним підходом: 4 конкурси (на посади, що зайняті на підставі контрактів) + 1 «звичайний» конкурс (на інші вакантні посади).

Призов на військову службу — 2021

Президент підписав Указ від 24 лютого 2021 року № 71/2021, яким визначив строки звільнення в запас і призову на строкову військову службу у 2021 році. Так:

1) звільнення в запас зі Збройних Сил України, Державної спеціальної служби транспорту, інших утворених відповідно до законів України військових формувань:

• військовослужбовців строкової служби, які мають ступінь вищої освіти магістра і відслужили встановлені строки строкової військової служби, відбудеться в червні — липні 2021 року і в жовтні — грудні 2021 року;

• інших військовослужбовців строкової служби, які вислужили встановлені строки строкової військової служби, відбудеться у квітні — червні 2021 року, а також у грудні 2021 року — січні 2022 року;

2) призов на строкову військову службу громадян України чоловічої статі, які відповідають вимогам ч. 1 ст. 15 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25.03.92 р. № 2232-XII, проводитиметься у квітні — червні 2021 року і в жовтні — грудні 2021 року. Підготовчі заходи до проведення призову розпочнуться з 1 березня і 1 вересня 2021 року.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше