Темы статей
Выбрать темы

Відрядження в умовах воєнного стану: поправки від КМУ

Кабмін коригує нормативку під умови воєнного часу. Черга дійшла до постанови № 98*, якою встановлено суми і склад витрат на відрядження держслужбовців та інших осіб, відряджених бюджетними установами.

* Постанова КМУ «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів» від 02.02.2011 № 98.

Піврічне відрядження. Приписом п. 6 постанови № 98 передбачено, що строк одного відрядження не може перевищувати в межах України 30, а за кордон — 60 календарних днів. Проте є винятки. І їх перелік розширено постановою КМУ від 19.03.2022 № 321.

З 20.03.2022 (дня набрання чинності зазначеною постановою) установлено максимальний строк відрядження, пов’язаного із забезпеченням діяльності державних органів влади в особливому режимі в умовах воєнного стану, працівників держорганів, а також підприємств, установ та організацій, які ці органи обслуговують. Він становить 180 днів.

Фінансовий бік питання: забезпечення проводять виключно в межах коштів, передбачених у відповідних кошторисах.

Перевитрати на найм житла. Своєю постановою від 21.03.2022 № 345 Кабмін дозволив відшкодувати перевитрати на найм житла, але не більше 1800 грн. Такий дозвіл дійсний у період дії воєнного стану. Постанова діє з 23.03.2022.

Наразі гранична сума витрат на найм житла у відрядженні в Україні становить 900 грн на добу. Фактичні витрати, що перевищують цей поріг, можна відшкодовувати з дозволу керівника згідно з підтвердними документами. Проте максимальна межа відшкодування — 1800 грн на добу (без урахування витрат на сплату ПДВ).

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше