Темы статей
Выбрать темы

Індексуємо зарплату в серпні 2022 року

Будз Владимир, эксперт по вопросам оплаты труда и трудовых отношений
На серпневу індексацію впливає індекс інфляції за червень 2022 року. Він становить 103,1 %. Якими будуть коефіцієнти та суми поточної індексації зарплати в серпні 2022 року — дізнаєтеся з нашої статті.

Одразу зазначимо: введення воєнного стану не впливає на необхідність нарахування індексації. Її проводимо за тими самими правилами, що і в довоєнний час.

Нагадаємо основні «індексаційні» правила.

1. Зарплата індексується в межах ПМПО. Частина зарплати, що перевищує цей показник, індексації не підлягає. У серпні 2022 року зарплату слід індексувати в межах 2600 грн.

2. Величина коефіцієнта індексації залежить від «базового» місяця. Ним є місяць підвищення окладу (тарифної ставки) за обійманою працівником посадою.

Нижче в таблиці наведено коефіцієнти для індексації зарплати за серпень 2022 року та суми поточної індексації (для повністю відпрацьованого місяця).

Зверніть увагу: у серпні 2022 року порівняно з липнем для всіх «базових» місяців змінюються коефіцієнти індексації. Разом із цим з’являються два нові «базові» місяці: квітень і травень 2022 року.

Коефіцієнти та суми поточної індексації за СЕРПЕНЬ 2022 року

img 1

Нагадаємо, як користуватися таблицею.

Припустимо, місяць останнього підвищення окладу за посадою працівника — січень 2022 року. Тож якщо серпень 2022 року відпрацьовано ним повністю, то сума поточної індексації — 416,00 грн (значення на перетині рядка «2022/Сума» з графою «Січень»).

Її ми отримали так:

2600 грн х 16,0 % = 416,00 грн.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше