Темы статей
Выбрать темы

«Непрацездатна» середня: вивчаємо зміни до Порядку № 1266

Кравченко Дарья, эксперт по оплате труда
Кабмін підкоригував Порядок обчислення середньої зарплати для оплати днів непрацездатності. Які сюрпризи нас чекають, розкажемо далі.

Коли почнуть діяти зміни

Кабмін своєю постановою від 02.12.2022 № 1350 (далі — постанова № 1350) вніс зміни до низки нормативно-правових документів. Зокрема, й до Порядку № 1266*.

Постанова № 1350 набирає чинності з 1 січня 2023 року (про що прямо вказано у документі). Тому й всі зміни, які вона вносить, почнуть діяти саме з цієї дати. А от що це за зміни — читайте далі.

* Порядок обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затверджений КМУ від 26.09.2001 № 1266.

Нові повноваження ПФУ

Ви вже напевно знаєте про об’єднання адміністративних структур Пенсійного фонду та ФСС, яке передбачено Законом № 2620*.

* Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 21.09.2022 № 2620-IX.

Як наслідок, з 01.01.2023 уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку стане ПФУ.

Відповідно для цього довелося оновити й Порядок № 1266. Так:

— з нього видалили норму, яка надавала Мінсоцполітики повноваження роз’яснювати застосування норм Порядку № 1266 (виключено п. 4 постанови № 1266);

— уточнили, що коригування, з урахуванням якого проводиться розрахунок середньої зарплати для розрахунку виплат за страхуванням від нещасного випадку, тепер проводитиме ПФУ (оновили п. 14 Порядку № 1266);

— також ПФУ буде доводити відомості про середню зарплату працівників, зайнятих в економіці України, своїм територіальним органам на підставі даних Держстату (оновили п. 18 Порядку № 1266);

— норму про те, що приклади обчислення середньої зарплати затверджує Мінсоцполітики, скасовано (виключено п. 34 Порядку № 1266). Проте приклади, затверджені наказом Мінсоцполітики від 21.10.2015 № 1022, на наш погляд, можна використовувати, принаймні поки ПФУ не оприлюднить свою позицію;

— у формі Довідки про заробітну плату (додаток до Порядку № 1266) тепер згадується ПФУ (замість ФСС).

Резиденти Дія Сіті

У Порядку № 1266 нарешті з’явиться згадка й про резидентів Дія Сіті. У цьому документі буде зазначено, що:

Порядок № 1266 визначає механізм обчислення середньої зарплати, зокрема для оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів підприємства, установи, організації (у тому числі резидента Дія Сіті) або фізичної особи, яка використовує працю найманих працівників;

— для працівників та гіг-спеціалістів резидентів Дія Сіті прописане обмеження, передбачене новим абз. 3 п. 2 Порядку № 1266 (про це див. далі);

— середньоденна сума зарплати (доходу) застрахованої особи, яка є працівником або гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті, з якої фактично сплачено страхові внески, обчислюється за загальними правилами, які прописані у п. 3 Порядку № 1266.

Обмеження — нічого нового

Мінімальне обмеження для декретних. Для суми допомоги по вагітності та пологах абз. 3 п. 2 Порядку № 1266 встановлене мінімальне обмеження.

Наразі в цій нормі сказано: сума допомоги по вагітності та пологах у розрахунку на місяць не може бути меншою, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановлений на час настання страхового випадку.

Але таке формулювання не відповідає ч. 2 ст. 26 Закону про соцстрахування*, де сказано: сума допомоги по вагітності та пологах у розрахунку на місяць не може бути меншою за розмір допомоги, обчислений із мінімальної заробітної плати, встановленої на час настання страхового випадку.

* Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.99 № 1105-XIV.

Цю неточність буде виправлено, завдяки змінам, унесеним постановою № 1350 до абз. 3 п. 2 Порядку № 1266.

Дія Сіті — обмеження. У п. 2 Порядку № 1266 з’явиться новий абзац — абз. 4. У ньому буде прописане обмеження для сум лікарняних (включаючи догляд за хворою дитиною або хворим членом сім’ї) та допомоги по вагітності на пологах, що виплачуються працівникам та гіг-спеціалістам резидентів Дія Сіті.

Відповідно до вказаної норми, такі суми не повинні перевищувати розміру зарплати (доходу) таких осіб, з якого фактично сплачено страхові внески (єдиний внесок).

Але фактично такі вимоги були перенесені із Закону про соцстрахування (див. п. 6 ч. 1 та ч. 2 ст. 24, ч. 2 ст. 26 Закону про соцстрахування). Тобто Порядок № 1266 просто привели у відповідність до Закону про соцстрахування.

Нова поважна причина

Ще влітку Мінсоцполітики у своєму листі від 07.07.2022 № 53/0/248-22 (див. «Податки & бухоблік», 2022, № 77) заявило: період призупинення дії трудового договору може вважатися періодом, не відпрацьованим з поважних причин.

Тому середня зарплата для розрахунку допомоги по тимчасовій непрацездатності, а також допомоги по вагітності та пологах повинна обчислюватися із суми нарахованої в розрахунковому періоді зарплати, на яку нараховано ЄСВ, шляхом її ділення на кількість календарних днів перебування у трудових відносинах у розрахунковому періоді без урахування календарних днів, не відпрацьованих з поважних причин, у тому числі через призупинення дії трудового договору.

Але тільки тепер (завдяки постанові № 1350) відповідні зміни будуть внесені у п. 3 Порядку № 1266.

Тобто із розрахункового періоду для обчислення «непрацездатної» середньої слід виключати дні, не відпрацьовані з таких поважних причин:

— тимчасова непрацездатність;

— відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами;

— відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та шестирічного віку за медичним висновком;

— відпустка без збереження зарплати;

призупинення дії трудового договору у зв’язку з військовою агресією РФ проти України.

Сумісники & Ко

Розрахунок лікарняних для сумісників (внутрішніх, зовнішніх) завжди мав низку особливостей.

По-перше, обчислення середньої заробітної плати для таких працівників здійснюється окремо за основним місцем роботи і за сумісництвом (п. 30 Порядку № 1266).

А от якщо застрахована особа одночасно здійснює декілька видів діяльності (працює на умовах трудового договору, виконує роботи (надає послуги) за ЦПД, є фізичною особою — підприємцем тощо)? Мінсоцполітики у своєму листі від 17.12.2017 № 571/0/86-17/218 роз’яснювало: розрахунок допомоги має проводитися окремо за кожним місцем діяльності.

Тепер це закріплено й у Порядку № 1266. Так, у разі коли на момент настання страхового випадку застрахована особа працює за сумісництвом, на умовах цивільно-правового договору, провадить підприємницьку або іншу діяльність, пов’язану з отриманням доходу безпосередньо від такої діяльності, обчислення середньої заробітної плати (суми заробітної плати) здійснюється страхувальниками окремо за основним місцем роботи, за сумісництвом та за місцем (місцями) провадження іншого виду (видів) діяльності.

Розрахунковий період у такому разі визначається за кожним місцем роботи окремо.

По-друге, на сьогодні у абз. 2 п. 30 Порядку № 1266 прописано, що підставою для призначення лікарняних суміснику є:

— копія лікарняного листа, завіреного підписом керівника та печаткою (за наявності) за основним місцем роботи;

— довідка про середню зарплату за основним місцем роботи для розрахунку суми виплат за сумісництвом.

Але почекайте, з 01.10.2021 Україна офіційно перейшла на електронні лікарняні (тепер листки непрацездатності оформлюють на папері лише у виняткових випадках*).

То про які копії йде мова? Адже побачити листок непрацездатності працівника може кожен роботодавець такої особи у своєму кабінеті страхувальника і ніякі копії для цього йому не потрібні.

* Див. статтю «Паперові лікарняні: коли їх оформлюють» // «Оплата праці», 2022, № 23.

У зв’язку з цим постановою № 1350 було осучаснено п. 30 Порядку № 1266.

З 01.01.2023 у цій нормі буде зазначено, що оплата днів тимчасової непрацездатності сумісника здійснюється:

— на підставі виданого в установленому порядку листка непрацездатності (у разі видачі листка непрацездатності у формі документа на папері — на підставі його копії, засвідченої підписом керівника і скріпленої печаткою (у разі наявності) за основним місцем роботи);

— довідки про середню заробітну плату за основним місцем роботи.

Якщо особа працює на кількох роботах за сумісництвом, додатково додаються довідки про середню заробітну плату за кожним місцем роботи за сумісництвом.

А якщо особа ще й надає послуги / виконує роботи на умовах цивільно-правового договору, то додається й довідка про суму винагороди за таким договором (відповідні зміни внесені у додаток до Порядку № 1266).

Але попереджаємо: ст. 31 Закону про соцстрахування для призначення лікарняних суміснику досі вимагає копію листка непрацездатності (без винітків). Сподіваємось, у майбутньому будуть внесені відповідні зміни і до цієї норми.

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше