Темы статей
Выбрать темы

Переведення + звільнення: як відобразити в Д5?

Будз Владимир, эксперт по вопросам оплаты труда и трудовых отношений
Працівницю бюджетної установи з 03.06.2022 переведено на посаду бухгалтера. До цього вона обіймала посаду економіста. 29.06.2022 її звільнено за власним бажанням. Як у зазначеному випадку слід заповнити додаток 5 Податкового розрахунку?

Переведення на іншу постійну посаду/роботу в того ж страхувальника, а також припинення трудових відносин входять до числа підстав для заповнення та подання додатка 5 Податкового розрахунку (далі — Д5). Розглянемо, як відобразити в ньому ці події.

Звільнення в Д5

У випадку, коли протягом звітного кварталу працівника було звільнено, у Д5 заповнюємо на нього один рядок.

Якщо працівник — основний, у графі 07 зазначаємо категорію особи «1», якщо сумісник — «2». У графі 10 — дату звільнення (за формою «ДДММРРРР»). Обов’язково заповнюємо кадрові графи 13 — 15. У графі 16 проставляємо реквізити наказу про звільнення. А в графі 17 — підставу для припинення трудових відносин.

Переведення в Д5

Для відображення такої події, як переведення, формуємо в Д5 окремий рядок.

У графі 10 зазначаємо дату початку роботи на новому місці (за формою «ДДММРРРР»). У графі 12 проставляємо «1». Графи 13 — 15 заповнюємо в загальному порядку. У графі 16 зазначаємо реквізити наказу про переведення. Графу 17 не заповнюємо.

Дві події в одному місяці

У разі коли працівника в одному місяці було переведено на іншу посаду (роботу) і звільнено, то на нього в Д5 формуємо ДВА рядки.

В одному рядку зазначаємо інформацію про переведення (у графі 10 вказуємо дату початку роботи за новою посадою, на яку переведено працівника, а в графі 12 — «1»), в іншому рядку — інформацію про звільнення.

Розглянемо приклад за умовами запитання.

Приклад. Мотіна Ірина Іванівна (основне місце роботи), економіст, переведена з 03.06.2022 на посаду бухгалтера (наказ від 03.06.2022 № 33/ос). 29.06.2022 працівниця звільнилася за власним бажанням на підставі ст. 38 КЗпП. Наказ про звільнення від 28.06.2022 № 45/ос.

У ситуації, що розглядається, у роботодавця відбулися дві події протягом одного місяця:

1) працівницю перевели на іншу посаду;

2) із працівницею розірвано трудовий договір.

Тому на таку працівницю в Д5 за II квартал 2022 року формуємо два рядки:

1 — у ньому зазначаємо дату початку роботи за посадою бухгалтера (графа 10) та реквізити наказу про переведення (графа 16). У графі 12 ставимо позначку «1»;

2 — у ньому зазначаємо дату звільнення (графа 10), реквізити наказу про звільнення (графа 16) та підставу звільнення (графа 17).

Підкреслимо ще раз: при відображенні переведення та звільнення графи 13 — 15 обох рядків мають бути заповнені.

Відомості щодо працівниці будуть відображені в Д5 так, як показано на рисунку нижче.

img 1

скачать файл

Фрагмент Д5. Переведення та звільнення в одному місяці

App
Скачайте наше мобильное приложение Factor

© Factor.Media, 1995 -
Все права защищены

Использование материалов без согласования с редакцией запрещено

Ознакомиться с договором-офертой

Присоединяйтесь
Адрес
г. Харьков, 61002, ул. Сумская, 106а
Мы принимаем
ic-privat ic-visa ic-visa

Мы используем cookie-файлы, чтобы сделать сайт максимально удобным для вас и анализировать использование наших продуктов и услуг, чтобы увеличить качество рекламных и маркетинговых активностей. Узнать больше о том, как мы используем эти файлы можно здесь.

Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше