Теми статей
Обрати теми

Переведення + звільнення: як відобразити в Д5?

Будз Володимир, експерт з оплати праці та трудових відносин
Працівницю бюджетної установи з 03.06.2022 переведено на посаду бухгалтера. До цього вона обіймала посаду економіста. 29.06.2022 її звільнено за власним бажанням. Як у зазначеному випадку слід заповнити додаток 5 Податкового розрахунку?

Переведення на іншу постійну посаду/роботу в того ж страхувальника, а також припинення трудових відносин входять до числа підстав для заповнення та подання додатка 5 Податкового розрахунку (далі — Д5). Розглянемо, як відобразити в ньому ці події.

Звільнення в Д5

У випадку, коли протягом звітного кварталу працівника було звільнено, у Д5 заповнюємо на нього один рядок.

Якщо працівник — основний, у графі 07 зазначаємо категорію особи «1», якщо сумісник — «2». У графі 10 — дату звільнення (за формою «ДДММРРРР»). Обов’язково заповнюємо кадрові графи 13 — 15. У графі 16 проставляємо реквізити наказу про звільнення. А в графі 17 — підставу для припинення трудових відносин.

Переведення в Д5

Для відображення такої події, як переведення, формуємо в Д5 окремий рядок.

У графі 10 зазначаємо дату початку роботи на новому місці (за формою «ДДММРРРР»). У графі 12 проставляємо «1». Графи 13 — 15 заповнюємо в загальному порядку. У графі 16 зазначаємо реквізити наказу про переведення. Графу 17 не заповнюємо.

Дві події в одному місяці

У разі коли працівника в одному місяці було переведено на іншу посаду (роботу) і звільнено, то на нього в Д5 формуємо ДВА рядки.

В одному рядку зазначаємо інформацію про переведення (у графі 10 вказуємо дату початку роботи за новою посадою, на яку переведено працівника, а в графі 12 — «1»), в іншому рядку — інформацію про звільнення.

Розглянемо приклад за умовами запитання.

Приклад. Мотіна Ірина Іванівна (основне місце роботи), економіст, переведена з 03.06.2022 на посаду бухгалтера (наказ від 03.06.2022 № 33/ос). 29.06.2022 працівниця звільнилася за власним бажанням на підставі ст. 38 КЗпП. Наказ про звільнення від 28.06.2022 № 45/ос.

У ситуації, що розглядається, у роботодавця відбулися дві події протягом одного місяця:

1) працівницю перевели на іншу посаду;

2) із працівницею розірвано трудовий договір.

Тому на таку працівницю в Д5 за II квартал 2022 року формуємо два рядки:

1 — у ньому зазначаємо дату початку роботи за посадою бухгалтера (графа 10) та реквізити наказу про переведення (графа 16). У графі 12 ставимо позначку «1»;

2 — у ньому зазначаємо дату звільнення (графа 10), реквізити наказу про звільнення (графа 16) та підставу звільнення (графа 17).

Підкреслимо ще раз: при відображенні переведення та звільнення графи 13 — 15 обох рядків мають бути заповнені.

Відомості щодо працівниці будуть відображені в Д5 так, як показано на рисунку нижче.

img 1

завантажити файл

Фрагмент Д5. Переведення та звільнення в одному місяці

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі