Теми статей
Обрати теми

Норми харчування дітей у навчальних закладах

Редакція ББ
Відповідь на запитання

НОРМИ ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ У НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ

 

Тетяна РЯБУХА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Відділ освіти для списання продуктів харчування користується нормами, визначеними в додатку 7 до постанови КМУ «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» від 22.11.2004 р. № 1591. Чи можна до додатка 7 застосовувати примітку про те, що продукти щоденного споживання (молоко, хліб, масло вершкове) використовуються у межах денної норми ± 5 відсотків, а такі продукти, як сир, риба, дріжджі, — кілька разів на тиждень?

(Вінницька обл.)

 

Механізм харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах незалежно від їх підпорядкування, типу і форми власності визначає

Порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 р. № 242/329 (далі — Порядок № 242/329).

Згідно з

п. 9 Порядку № 242/239 харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах здійснюється відповідно до норм харчування дітей, затверджених постановою КМУ «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» від 22.11.2004 р. № 1591 (далі — постанова № 1591).

Додатком 7

до постанови № 1591 передбачені норми харчування у загальноосвітніх навчальних закладах для одноразового харчування учнів. Серед приміток, що належать до цього додатка, примітки з розрахунком норм, який ви описуєте у своєму запитанні, немає, тому в цьому випадку його застосовувати не можна.

Зазначена вами примітка належить до дошкільних навчальних закладів для дітей віком до одного року; дошкільних навчальних закладів (крім санаторних) для дітей старше одного року; санаторних дошкільних навчальних закладів (груп); дитячих будинків; загальноосвітніх шкіл-інтернатів; інтернатів у складі загальноосвітніх навчальних закладів, професійно-технічних навчальних закладів; оздоровчих закладів для учнів (вихованців) навчальних закладів.

Якщо ви маєте у своїй структурі один з наведених закладів, то до такого закладу можна застосовувати визначений вами у запитанні розрахунок норм.

Слід також пам’ятати, що відповідно до п. 2 Методичних рекомендацій з організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах, затверджених наказом Міністерства економіки України від 01.08.2006 р. № 265, та п. 9 Порядку № 242/239 відповідальними за виконання норм харчування є засновники (власники) та керівники навчальних закладів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі