Теми статей
Обрати теми

Застосування п. 35 Порядку нарахування та виплати стипендій

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЗАСТОСУВАННЯ п. 35 ПОРЯДКУ НАРАХУВАННЯ ТА ВИПЛАТИ СТИПЕНДІЙ

 

Людмила КУНГУРЦЕВА, головний спеціаліст відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Міністерства освіти і науки України

 

Пунктом 35 Порядку призначення та виплати стипендій, затвердженого постановою КМУ від 12.07.2004 р. № 882, що регулює виплату додаткової соціальної стипендії особам, яким згідно із Законом України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» передбачено: «У разі коли зазначені суми додаткової соціальної стипендії менше ніж сума додаткової соціальної стипендії, що виплачувалася у грудні 2007 року, продовжується виплата додаткової соціальної стипендії в сумі, яка виплачувалася у грудні 2007 року». До якого часу така стипендія продовжує виплачуватися — до кінця навчання, до кінця року чи іншого періоду?

(м. Харків)

 

Згідно з

п. 35 Порядку призначення та виплати стипендій, затвердженого постановою КМУ від 12.07.2004 р. № 882 (далі — Порядок № 882), особам, яким згідно із Законом України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28.11.91 р. № 796-XII гарантуються пільги при призначенні стипендії, виплачується додаткова соціальна стипендія за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті на здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

До набуття чинності

постановою КМУ «Деякі питання стипендіального забезпечення» від 05.03.2008 р. № 165 (далі — постанова № 165)* зазначена додаткова соціальна стипендія виплачувалася в розмірі 100 % від призначеної академічної або соціальної стипендії.

* Набрала чинності з дня її офіційного опублікування — 28.03.2008 р. // «Офіційний вісник України», 2008, № 21.

Постановою № 165

було внесено зміни до п. 35 Порядку № 882 у частині встановлення розміру додаткової соціальної стипендії, які слід було застосовувати з 1 січня 2008 року.

Так,

постановою № 165 було встановлено фіксовані розміри додаткової соціальної стипендії, а саме:

— учням —

130 грн.;

— студентам вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» або «бакалавр», —

150 грн.;

— студентам вищих навчальних закладів III — IV рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр», «спеціаліст» або «магістр», —

170 грн.

Як і раніше, ця стипендія виплачується за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті на здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Крім того,

постановою № 165 було передбачено умову: якщо зазначені суми додаткової соціальної стипендії менше ніж сума додаткової соціальної стипендії, яка виплачувалася у грудні 2007 року, продовжується виплата додаткової соціальної стипендії в сумі, що виплачувалася у грудні 2007 року.

Виплата додаткової соціальної стипендії в такому порядку мала здійснюватися

до наступного семестрового контролю.

Після семестрового контролю виплата стипендії мала здійснюватися згідно з новими правилами, установленими постановою № 165, а саме — додаткова стипендія у фіксованих розмірах повинна виплачуватися незалежно від того, менше вона суми додаткової соціальної стипендії, яка виплачувалася у грудні 2007 року, чи ні.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі