Теми статей
Обрати теми

Затвердження кошторисів відділів освіти

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЗАТВЕРДЖЕННЯ КОШТОРИСІВ ВІДДІЛІВ ОСВІТИ

Тетяна РЯБУХА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Хто повинен затверджувати кошториси відділів освіти при райдержадміністраціях і з ким вони повинні бути узгоджені? Яке відношення фінуправління має до таких кошторисів?

(Чернівецька обл.)

 

У своїй діяльності відділи освіти, створені при райдержадміністраціях, керуються

Типовим положенням про відділ освіти районної, районної у м. Києві та Севастополі державної адміністрації, затвердженим постановою КМУ від 11.03.99 р. № 347 (далі — Типове положення № 347).

Відділ освіти районної, районної у м. Києві та Севастополі державної адміністрації (далі — відділ освіти) є структурним підрозділом державної адміністрації, який утворюється головою районної державної адміністрації і підпорядковується голові державної адміністрації та управлінню освіти відповідно обласної, Київської та Севастопольської міської державної адміністрації (далі — управління освіти).

Відповідно до

п. 7 Типового положення № 347 відділ освіти очолює завідуючий, який призначається на посаду і звільняється з посади головою районної, районної у м. Києві та Севастополі державної адміністрації за погодженням із заступником голови та з начальником управління освіти відповідно обласної, Київської та Севастопольської міської державної адміністрації.

Завідуючий згідно з

п. 9 Типового положення № 347 подає на затвердження голови районної, районної у м. Києві та Севастополі державної адміністрації проект кошторису доходів і видатків, уносить пропозиції щодо граничної чисельності та фонду оплати праці працівників відділу.

Відділ освіти фінансується

за рахунок коштів державного бюджету. Гранична чисельність, фонд оплати праці працівників відділу та видатки на його утримання затверджуються головою районної, районної у м. Києві та Севастополі державної адміністрації.

Ураховуючи вищезазначене, кошториси відділів освіти при райдержадміністраціях

затверджуються головою районної, районної у м. Києві та Севастополі державної адміністрації.

У зв’язку з тим, що відповідно до

п. 1 Типового положення № 347 відділи освіти при райдержадміністраціях підпорядковані також управлінням освіти та враховуючи те, що згідно з п. 4 Типового положення про Головне управління освіти і науки Київської міської державної адміністрації, управління освіти і науки обласної, Севастопольської міської державної адміністрації, затвердженого постановою КМУ від 22.08.2000 р. № 1326, управління освіти здійснюють керівництво і контролюють діяльність відділів освіти, їх кошториси можуть бути узгоджені з цими управліннями.

Тепер розглянемо питання щодо участі фінуправління в процесі затвердження та виконання кошторисів доходів і видатків.

Слід звернути увагу на те, що відповідно до

п. 33 Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ, затвердженого постановою КМУ від 28.02.2002 р. № 228, кошториси, плани асигнувань загального фонду бюджету, плани надання кредитів із загального фонду бюджету, плани спеціального фонду і штатні розписи управлінь, відділів, інших підрозділів райдержадміністрацій затверджуються райдержадміністраціями після експертизи, проведеної районними фінансовими управліннями.

Районні фінансові управління у своїй діяльності керуються

Типовим положенням про фінансове управління районної, районної у м. Києві та фінансовий відділ районної у м. Севастополі державної адміністрації, затвердженим постановою КМУ від 19.08.2002 р. № 1204 (далі — Типове положення № 1204).

Відповідно до

п. 3 Типового положення № 1204 одним з основних завдань фінансових управлінь є здійснення контролю за дотриманням підприємствами, установами та організаціями законодавства щодо використання ними бюджетних коштів та коштів цільових фондів, утворених відповідною радою.

Таким чином, фінуправління в цьому випадку не затверджує кошториси, а проводить їх експертизу перед затвердженням головою відповідної державної адміністрації, а в подальшому здійснює контроль за їх виконанням.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі