Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

УНЕСЕНО ДОПОВНЕННЯ ДО ПЕРЕЛІКУ ГРУП ВЛАСНИХ НАДХОДЖЕНЬ БЮДЖЕТНИХ УСТАНОВ

Кабмін

постановою від 11.02.2009 р. № 90 уніс доповнення до Переліку груп власних надходжень бюджетних установ, вимог щодо їх утворення та напрямів використання, затвердженого постановою КМУ від 17.05.2002 р. № 659 (далі — Перелік).

Тепер у

п. 2 Переліку записано, що перша підгрупа (плата за послуги, що надаються бюджетними установами відповідно до їх функціональних повноважень) першої групи власних надходжень (плата за послуги, що надаються бюджетними установами) — це кошти, які надійшли бюджетним установам як плата за послуги, надання яких пов’язане з виконанням основних функцій та завдань бюджетних установ, а також за послуги зі створення умов для початку реалізації інфраструктурних проектів.

Такі кошти спрямовуються на покриття видатків, пов’язаних з організацією та наданням зазначених у цій підгрупі послуг,

а також за погодженням з Мінфіном видатків капітального характеру, пов’язаних з наданням послуг зі створення умов для початку реалізації інфраструктурних проектів.

Постанова № 90

набере чинності з дня офіційного опублікування.

 

УНЕСЕНО ДОПОВНЕННЯ ДО ПОЛОЖЕННЯ ПРО ЗАКУПІВЛЮ ТОВАРІВ, РОБІТ І ПОСЛУГ ЗА ДЕРЖАВНІ КОШТИ

Кабмін

постановою від 11.02.2009 р. № 93 доповнив п. 7 Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, затвердженого постановою КМУ від 17.10.2008 р. № 921.

Згідно з доповненням дія цього

Положення не поширюється на випадки, коли предметом закупівлі є путівки до державних підприємств «Міжнародний дитячий центр «Артек» та «Український дитячий центр «Молода гвардія».

Також доповнено

п.п. 6 п. 4 постанови КМУ «Деякі питання організації бюджетного процесу» від 26.11.2008 р. № 1036.

Згідно з доповненням розпорядники коштів держбюджету

можуть здійснювати передоплату при закупівлі путівок до державних підприємств «Міжнародний дитячий центр «Артек» та «Український дитячий центр «Молода гвардія».

 

ПРОДАЖ ЗАЛІЗНИЧНИХ КВИТКІВ З використанням СУЧАСНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Постановою КМУ від 11.02.2009 р. № 80

унесено зміни до Порядку обслуговування громадян залізничним транспортом, затвердженого постановою КМУ від 19.03.97 р. № 252.

Так, продаж проїзних документів на поїзд тепер може здійснюватися з використанням стаціонарного та мобільного зв’язку, Інтернету, спеціалізованих автоматів самообслуговування.

Крім того,

не підлягають відновленню загублені чи вкрадені проїзні та перевізні документи.

Постанова № 80

набере чинності з дня офіційного опублікування.

 

ХТО ПРОДАВАТИМЕ ВІЙСЬКОВЕ МАЙНО

Кабмін 11.02.2009 р. прийняв

постанову № 88 «Деякі питання реалізації військового майна», якою дозволено ліквідувати Державний департамент зайвого майна та земель, що діє у складі Міноборони як урядовий орган Державного управління.

Кабмін погодився з пропозицією Міноборони та Мінекономіки щодо створення

Державного спеціалізованого підприємства «Укрспецторг». Цьому підприємству надано повноваження щодо реалізації на внутрішньому ринку військового майна, яке придатне для подальшого використання, але не може бути використане в повсякденній діяльності військ, та зайвого військового майна.

Постанова № 88

набрала чинності 18.02.2009 р.

 

МАЙНО ЗМІ ПІД ЗАХИСТОМ

Згідно із

Законом України «Про мораторій на відчуження від редакцій державних та комунальних засобів масової інформації приміщень та майна» від 15.01.2009 р. № 883-VI тимчасово, до набуття чинності законом про реформування державних і комунальних засобів масової інформації, установлюється мораторій на відчуження або передачу в оренду чи інше використання приміщень та майна редакцій державних і комунальних ЗМІ.

Такий мораторій не поширюється на приміщення та майно, що перебувають у податковій заставі або під адміністративним арештом активів.

Закон набрав чинності 11.02.2009 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі