Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ЗМІНЕНО ФОРМУ ЗВІТУ ДО ФОНДУ СОЦСТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ

У зв’язку з набранням чинності 13.01.2009 р.

Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення впливу світової фінансової кризи на сферу зайнятості населення» від 25.12.2008 р. № 799-VI ФССТВП наказом від 19.01.2009 р. № 10-ОС уніс зміни та доповнення до форми звітності щодо коштів Фонду Ф4-ФСС з ТВП «Звіт про нараховані внески, перерахування та витрати, пов’язані із загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності».

Зокрема, таблиці II. «Нарахована сума фонду оплати праці (доходу), з якої справляються страхові внески» і III.А «Розрахунки внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (нараховано і утримано внесків)» доповнено колонками, в яких слід відображати фонд оплати праці та відповідно суму страхових внесків, нараховану страхувальниками за тарифом

1,4 %.

У таблиці IV. «Витрати за рахунок страхових внесків» вилучено рядки:

— 4 «По догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку (кількість виплат, сума)»;

— 5 «Внески до Пенсійного фонду України за осіб, які отримують допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку (кількість нарахувань, сума)»;

— 6 «Одноразові виплати при народженні дитини (кількість виплат, сума)»;

— 7 «Щомісячні виплати при народженні дитини (кількість виплат, сума)».

Також внесено зміни до

форми Ф14 (додаток до Ф4-ФСС з ТВП) «Звіт про путівки на санаторно-курортне лікування та путівки до дитячих оздоровчих закладів».

Оновлені форми звітності страхувальники повинні подавати

починаючи зі звіту за І квартал 2009 року.

 

Покриття тимчасових касових розривів місцевих бюджетів

Держказначейство України

наказом від 30.12.2008 р. № 568 затвердило Порядок покриття у 2009 році Державним казначейством України тимчасових касових розривів місцевих бюджетів.

Порядок

визначає механізм покриття Держказначейством України обсягів тимчасових касових розривів місцевих бюджетів, пов’язаних із забезпеченням видатків загального фонду в першу чергу на оплату праці працівників бюджетних установ та нарахування на заробітну плату, придбання продуктів харчування та медикаментів, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, шляхом надання органами Держказначейства України короткострокових позик місцевим бюджетам за рахунок коштів єдиного казначейського рахунка на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими позиками.

Наказ зареєстровано в Мін’юсті 13.01.2009 р. за № 10/16026 і набрав чинності

24.01.2009 р.

 

ПЕРЕЛІК БАНКІВ, ЩО ЗАЛУЧАЮТЬСЯ ДЛЯ ОПЛАТИ ГОТІВКОЮ ЧЕКІВ ДЕРЖКАЗНАЧЕЙСТВА

Мінфін та Держказначейство України спільним

наказом від 24.12.2008 р. № 553 затвердили Перелік банків України та умови, на яких ці банки залучатимуться до касового обслуговування з метою оплати готівкою чеків органів Державного казначейства України у 2009 — 2011 роках.

Для органів Держказначейства на місцях рішення розпорядників бюджетних коштів, які ними обслуговуються, щодо вибору банку є пріоритетними.

 

ЗАПОВНЕННЯ РОЗШИФРОВКИ В РОЗРІЗІ КОНТРАГЕНТІВ «КВАРТАЛЬНИМИ» ПЛАТНИКАМИ ПДВ

У зв’язку з надходженням запитів щодо заповнення

розділу II Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (додаток 2 до декларації з ПДВ (скороченої), додаток 5 до декларації з ПДВ) платниками ПДВ, які перебувають на квартальному податковому періоді, ДПАУ в листі від 16.01.2009 р. № 726/7/16-1417 повідомила таке.

У

Розділі II Розшифровки відображаються операції з придбання з ПДВ (як ті, що надають право на формування податкового кредиту, так і ті, що такого права не надають).

Заповнення колонки 3 розділу II Розшифровки ідентичне як для платників ПДВ, які застосовують податковий період, що дорівнює календарному місяцю, так і для платників ПДВ, які застосовують податковий період, що дорівнює календарному кварталу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі