Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 3 грудня 1997 р. № 1349 і від 3 червня 2009 р. № 549

Редакція ББ
Постанова від 14.06.2009 р. № 614

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПРО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО ПОСТАНОВ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ВІД 3 ГРУДНЯ 1997 р. № 1349 І ВІД 3 ЧЕРВНЯ 2009 р. № 549

Постанова від 17.06.2009 р. № 614

 

Кабінет Міністрів України

постановляє:

1. Пункт 3 примітки додатка 5 до постанови Кабінету Міністрів України від 3 грудня 1997 р. № 1349 «Про фінансове забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування» — в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 23 травня 2009 р. № 494 — після слів «вводиться за наявності автомобіля на балансі виконавчого комітету ради» доповнити словом «та».

2. У постанові Кабінету Міністрів України від 3 червня 2009 р. № 549 «Про запровадження обмежень щодо проведення перевірок діяльності сільських та селищних рад, їх виконавчих органів і посадових осіб»:

1) у пункті 1:

в абзаці першому слова «Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським, районним державним адміністраціям» замінити словами «Державній автомобільній інспекції (стосовно здійснення контролю за утриманням автомобільних доріг, вулиць), Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Севастопольській міській, районним, районним у м. Севастополі державним адміністраціям»;

в абзаці другому підпункту 1 слова «, пожежної безпеки» замінити словами «і пожежної безпеки на об’єктах, що перебувають у власності відповідної територіальної громади»;

2) доповнити пункт 2 абзацом такого змісту:

«Установити, що протягом зазначеного періоду органи виконавчої влади здійснюють контроль за виконанням органами місцевого самоврядування делегованих їм повноважень лише у разі забезпечення державою відповідного фінансування.».

3. Ця постанова набирає чинності з дня опублікування, крім пункту 1, який набирає чинності з 1 січня 2010 року.

 

Прем’єр-міністр України Ю. Тимошенко

 

Коментар редакції

 

КАБМІН ПІДКОРИГУВАВ ОКРЕМІ ПОЛОЖЕННЯ НЕДАВНО ПРИЙНЯТИХ НИМ ДОКУМЕНТІВ

Постановою

, що коментується, Кабмін дещо підкоригував положення деяких своїх недавно прийнятих документів. Розглянемо їх.

1. Не так давно

постановою КМУ від 23.05.2009 р. № 494 було викладено в новій редакції Типові штати апарату сільських, селищних рад та їх виконавчих комітетів, затверджені додатком 5 до постанови КМУ «Про фінансове забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування» від 03.12.97 р. № 1349 (далі — постанова № 1349 // «Бюджетна бухгалтерія», 2009, № 22, с. 5).

Крім усього іншого, п. 3 примітки до додатка 5 до постанови № 1349 було встановлено, що посада водія запроваджується до штатів апарату сільських, селищних рад та їх виконавчих комітетів за наявності автомобіля на балансі виконавчого комітету ради в разі, коли на території діяльності ради знаходяться три та більше населених пунктів.

Після змін, що вносяться

постановою, яка коментується, цю примітку потрібно читати таким чином: «Посада водія вводиться за наявності автомобіля на балансі виконавчого комітету ради і в разі, коли на території діяльності ради знаходяться три та більше населених пунктів».

Ця зміна набере чинності 1 січня 2010 року.

2. Минуло не так багато часу після прийняття

постанови КМУ «Про введення обмежень щодо проведення перевірок діяльності сільських та селищних рад, їх виконавчих органів і посадових осіб» від 03.06.2009 р. № 549 (далі — постанова № 549), а до неї вже внесли поправки, з урахуванням яких Кабмін дав розпорядження МВС, Міністерству охорони навколишнього природного середовища, Держкомітету із земельних ресурсів, Головному управлінню держслужби, ГоловКРУ, ДАІ (щодо здійснення контролю за утриманням автомобільних доріг, вулиць), Радміну АР Крим, обласним, Севастопольській міській, районним, районним у м. Севастополі державним адміністраціям та іншим органам виконавчої влади і їх територіальним підрозділам, які згідно із законодавством мають право здійснювати контроль за діяльністю сільських та селищних рад, їх виконавчих органів і посадових осіб, тимчасово (до 31 грудня 2010 р.) обмежити проведення перевірок діяльності сільських та селищних рад, їх виконавчих органів і посадових осіб.

Виняток становлять перевірки, що стосуються використання бюджетних коштів, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, а також ті, що проводяться за зверненням фізичних та юридичних осіб про порушення відповідною сільською або селищною радою чи посадовою особою їх прав або при поданні відповідною радою до органу виконавчої влади письмового звернення щодо проведення перевірки.

Постановою, що коментується, зазначений перелік винятків доповнено також ще одним видом перевірки, а саме перевіркою пожежної безпеки на об’єктах, що перебувають у власності відповідної територіальної громади.

Крім того, КМУ встановив, що до 31 грудня 2010 року органи виконавчої влади повинні здійснювати контроль за виконанням органами місцевого самоврядування делегованих їм повноважень

тільки в разі забезпечення державою відповідного фінансування.

Зазначені зміни набрали чинності з 27.06.2009 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі