Теми статей
Обрати теми

Допомога учням та студентам із числа дітей-сиріт на придбання гардероба

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ДОПОМОГА УЧНЯМ ТА СТУДЕНТАМ ІЗ ЧИСЛА ДІТЕЙ-СИРІТ

НА ПРИДБАННЯ ГАРДЕРОБА

 

Людмила КУНГУРЦЕВА, головний спеціаліст відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Міністерства освіти і науки України

 

Якщо дитині-сироті чи дітям, позбавленим батьківського піклування, яким було назначено опікуна, у період навчання у навчальному закладі (технологічному технікумі) виповнюється 18 років, ми за їх заявою (як осіб із числа дітей-сиріт) зараховуємо на повне державне забезпечення. Згідно з розрахунком, затвердженим керівником технікуму, виплачуємо матеріальну допомогу на первісне придбання предметів гардероба та текстильної білизни студентам із числа дітей-сиріт (наказ МОН від 17.11.2003 р. № 763) у розмірі 1850 чи 2500 грн. У наступному році виплатимо на поповнення гардероба не більше 65 % первісної вартості, тобто відповідно 1202 та 1625 грн.

Деякі перевіряючі вважають, що потрібно виплачувати не більше 595 грн., але не менше 386 грн. (595 грн. х 65 %).

Чи правильно ми виплатимо допомогу?

(Полтавська обл.)

 

Нормативи фінансового забезпечення для первісного придбання предметів гардероба та текстильної білизни для учнів та студентів затверджені наказом Міністерства освіти і науки України від 17.11.2003 р. № 763

, який зареєстрований у Міністерстві юстиції України від 12.01.2004 р. за № 27/8626 (далі — наказ № 763).

Згідно з

наказом № 763 норматив фінансового забезпечення для первісного придбання предметів гардероба та текстильної білизни учням та студентам із числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які навчаються в навчальних закладах і знаходяться на повному державному утриманні, становить не менше 35 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (595 грн.), але ця сума може становити більше. Фінансові витрати на щорічне поповнення предметів гардероба та текстильної білизни не повинні перевищувати 65 % від нормативів.

Наприклад

, якщо при зарахуванні на повне державне утримання для придбання предметів гардероба та текстильної білизни виплачено в розмірі 1850 чи 2500 грн., то в наступному році може бути виплачено на поповнення гардероба не більше 65 % первісної вартості, тобто відповідно 1202 та 1625 грн.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі