Теми статей
Обрати теми

Видатки на послуги Гідрометцентру

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ВИДАТКИ НА ПОСЛУГИ ГІДРОМЕТЦЕНТРУ

 

Тетяна РЯБУХА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Відповідно до наказу Міністерства транспорту України від 10.02.98 р. № 43 «Про затвердження Норм витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті» в зимовий період в управлінні при списанні пального застосовуються коригуючі коефіцієнти та норми витрат пального залежно від фактичної температури повітря. Інформацію про температуру повітря на восьму годину щоденно надає обласний центр з гідрометеорології. За яким КЕКВ здійснювати оплату вищезазначених послуг?

(Сумська обл.)

 

Видатки на оплату послуг гідрометеорологічних служб відповідно до

Роз’яснень щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затверджених наказом Державного казначейства України від 04.11.2004 р. № 194, здійснюються за КЕКВ 1139 «Оплата інших послуг та інші видатки» як видатки на інші послуги, пов’язані з функціонуванням установи.

З 01.10.2010 р. відповідно до

Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Державного казначейства України від 25.11.2008 р. № 495, такі видатки проводитимуться за КЕКВ 1134 «Оплата послуг (крім комунальних)».

Підвищення базових норм витрат палива в зимових умовах передбачені

Нормами витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті, затвердженими наказом Міністерства транспорту України від 10.02.98 р. № 43 (далі — Норми № 43).

Так, відповідно до

п.п. 3.1 Норм № 43 норми витрат палива підвищуються при роботі в зимових умовах залежно від фактичної температури повітря:

— від 0 °С до -10 °С — до 5 %;

— від -10 °С до -20 °С — від 5 до 10 %;

— від -20 °С і нижче — від 10 до 15 %.

При цьому слід звернути увагу на те, що надбавка запроваджується після встановлення протягом не менш як трьох днів на восьму годину ранку температури в межах певного діапазону (за зведенням територіального підрозділу державної служби гідрометеорології

або за результатами власних вимірювань, належним чином задокументованих) з першого дня встановлення температури або за рішенням керівництва підприємства може переглядатися кожен день.

Таким чином, для визначення температури повітря необов’язково залучати службу гідрометеорології, а можна самостійно вимірювати температуру повітря.

Для цього керівник установи повинен призначити осіб (наприклад, завідувача гаража, водія, працівника бухгалтерії тощо), відповідальних за вимірювання температури та відображення даних у документах оперативного обліку. Для таких цілей може вестися окремий журнал чи зошит, в якому буде зазначена дата вимірювання, час вимірювання, температура повітря, що повинно бути підтверджено підписами відповідальних осіб.

Це дасть змогу зекономити бюджетні кошти, адже такі послуги коштують недешево.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі