Теми статей
Обрати теми

Про встановлення надбавки вчителям, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам і майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації державної та комунальної форми власності, керівникам та заступникам керівників зазначених закладів, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників

Редакція ББ
Постанова від 05.10.2009 р. № 1130

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПРО ВСТАНОВЛЕННЯ НАДБАВКИ ВЧИТЕЛЯМ, ВИХОВАТЕЛЯМ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ, ВИКЛАДАЧАМ І МАЙСТРАМ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ТА ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ I — II РІВНЯ АКРЕДИТАЦІЇ ДЕРЖАВНОЇ ТА КОМУНАЛЬНОЇ ФОРМИ ВЛАСНОСТІ, КЕРІВНИКАМ ТА ЗАСТУПНИКАМ КЕРІВНИКІВ ЗАЗНАЧЕНИХ ЗАКЛАДІВ, ПОСАДИ ЯКИХ ВІДНЕСЕНІ ДО ПОСАД ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

Постанова від 05.10.2009 р. № 1130

 

З метою підвищення престижності праці педагогічних працівників Кабінет Міністрів України

постановляє:

Установити

з 1 січня 2010 р. вчителям, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам і майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації державної та комунальної форми власності, керівникам та заступникам керівників зазначених закладів, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників, надбавку в розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).

 

Прем’єр-міністр України Ю. Тимошенко

 

Коментар редакції

 

З 1 СІЧНЯ 2010 РОКУ ПЕДАГОГІЧНИМ ПРАЦІВНИКАМ УСТАНОВЛЮЄТЬСЯ
НАДБАВКА ДО ПОСАДОВОГО ОКЛАДУ

Кабмін продовжує підвищувати заробітну плату окремим категоріям працівників бюджетної сфери шляхом установлення надбавок.

З метою підвищення престижності праці педагогічних працівників затверджено

постанову, що коментується, згідно з якою з 1 січня 2010 року таким працівникам установлюється додатковий вид оплати праці у вигляді надбавки до посадового окладу.

Зазначимо деякі особливості встановлення такої надбавки:

1.

Надбавка встановлюється винятково:

— учителям та вихователям загальноосвітніх навчальних закладів;

— викладачам та майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації державної та комунальної форм власності;

— керівникам і заступникам керівників зазначених закладів;

— якщо посади перерахованих осіб віднесено до педагогічних.

Нагадаємо, що

Перелік посад педагогічних та науково-педагогічних працівників затверджено постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963.

2.

Розмір надбавки фіксований — 20 % посадового окладу (тарифної ставки). Отже, надбавку не може бути встановлено в іншому розмірі, наприклад, 10 або 15 %, вона має встановлюватися чітко в розмірі 20 % посадового окладу без урахування інших надбавок та доплат.

3. Надбавка є

обов’язковою виплатою, тобто керівники закладів освіти мають забезпечити виплату надбавки в установленому розмірі.

4. Розмір надбавки визначається

з урахуванням підвищень посадового окладу (п. 34 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти України від 15.04.93 р. № 102).

5. Надбавка не залежить від педагогічного навантаження. У постанові, що коментується, не застережено, в якому порядку повинна встановлюватися надбавка (з урахуванням установленої норми навчального навантаження чи без неї). Значить, незалежно від того, виконують педагогічні працівники роботу обсягом менше чи більше норми, передбаченої ставкою заробітної плати, надбавка виплачується в розмірі 20 % посадового окладу.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі