Теми статей
Обрати теми

Порядок ведення та використання картки обліку зобов’язань розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів

Редакція ББ
Наказ від 06.07.2009 р. № 269

ДЕРЖАВНЕ КАЗНАЧЕЙСТВО УКРАЇНИ

ПОРЯДОК ВЕДЕННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ КАРТКИ ОБЛІКУ ЗОБОВ’ЯЗАНЬ РОЗПОРЯДНИКІВ (ОДЕРЖУВАЧІВ) БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ

Затверджено наказом Державного казначейства України від 06.07.2009 р. № 269

 

1. Картка обліку зобов’язань розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів (далі

Картка) — електронний документ, який формується органом Державного казначейства України на підставі даних, уключених до Реєстрів, та містить згруповану інформацію про стан зобов’язання та фінансового зобов’язання.

Картка заповнюється відповідно до Рекомендацій із заповнення Картки обліку зобов’язань розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів (додаток до Картки).

2. Зобов’язання та фінансові зобов’язання розпорядників реєструються органами Державного казначейства України в бухгалтерському обліку виконання бюджетів на рахунках позабалансового обліку Плану рахунків бухгалтерського обліку виконання державного і місцевих бюджетів, затвердженого наказом Державного казначейства України від 28.11.2000 р. № 119, у порядку, установленому Державним казначейством України.

3. Для відображення даних про зобов’язання та фінансові зобов’язання розпорядників, що виникають у процесі виконання загального та спеціального фондів кошторисів розпорядників, органи Державного казначейства України в автоматизованому режимі заносять дані з Реєстру зобов’язань розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів (далі — Реєстр

) (додаток 1 до Порядку обліку зобов’язань розпорядників бюджетних коштів в органах Державного казначейства України, затвердженого наказом Державного казначейства від 09.08.2004 р. № 136 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30.08.2004 р. за № 1068/9667 (далі — Порядок)) та Реєстру фінансових зобов’язань розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів (далі — Реєстр фінансових зобов’язань) (додаток 2 до Порядку) до Картки за відповідними кодами програмної (тимчасової класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів) і економічної класифікації видатків та класифікації кредитування бюджетів.

У Картці в обов’язковому порядку проставляється строк:

— погашення фінансового зобов’язання, яке обліковується розпорядником як кредиторська заборгованість згідно з умовами зобов’язання (фінансового зобов’язання);

— подання документів, що підтверджують бюджетне фінансове зобов’язання; за яким проводилася попередня оплата. Строк подання таких документів проставляється з урахуванням вимог нормативно-правових актів, що регулюють питання попередньої оплати товарів, робіт і послуг, які закуповуються за бюджетні кошти.

За окремими напрямками видатків (наприклад, заробітна плата, стипендії, нарахування на заробітну плату, різні види допомог, міжбюджетні трансферти, витрати на службові відрядження) строк погашення фінансового зобов’язання проставляється відповідно до нормативно-правових актів.

Строк погашення фінансового зобов’язання та строк подання документів, що підтверджують закупівлю товарів, виконання робіт та надання послуг за попередньою оплатою, заносять до Картки з графи «Примітка» Реєстру фінансових зобов’язань (додаток 2 до Порядку).

4. На підставі даних, відображених у Картці, органи Державного казначейства України формують в автоматизованому режимі інформацію про фінансові зобов’язання (у тому числі прострочену кредиторську заборгованість) та інформацію про дебіторську заборгованість (у тому числі прострочену дебіторську заборгованість), які додаються.

 

Директор Департаменту методології з обслуговування бюджетів,
 бухгалтерського обліку та звітності Н. Сушко

 

 

img 1

 

 

Додаток

до Картки обліку зобов’язань розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів

 

Рекомендації із заповнення Картки обліку зобов’язань
 розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів

Картка обліку зобов’язань розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів заповнюється окремо за кожним кодом економічної класифікації видатків або коду класифікації кредитування бюджету та містить інформацію, згруповану за зобов’язаннями.

Графа 1 — проставляється порядковий номер запису в Картці.

Графа 2 — проставляється дата реєстрації зобов’язання або фінансового зобов’язання в обліку органів Державного казначейства України.

Графа 3 — проставляється сума, затверджена в кошторисі (плані використання) на рік.

Графа 4 — проставляється дата документа, що підтверджує виникнення зобов’язання. За зобов’язаннями за окремими напрямами видатків, за якими не подаються документи, що підтверджують узяття зобов’язання (податок на землю, податок на додану вартість, послуги дозвільної системи тощо), проставляється дата реєстру зобов’язання.

Графа 5 — проставляється номер документа, що підтверджує виникнення зобов’язання. За зобов’язаннями за окремими напрямами видатків, за якими не подаються документи, що підтверджують узяття зобов’язання (податок на землю, податок на додану вартість, послуги дозвільної системи тощо), проставляється номер реєстру зобов’язання.

Графа 6 — проставляється сума зобов’язання, зазначена в реєстрі.

Графа 7 — із суми зобов’язання (Графа 6) наводиться сума попередньої оплати.

Графа 8 — проставляється дата документа, що підтверджує виникнення фінансового зобов’язання. За умови здійснення операцій з готівкою проставляється дата Заявки на видачу готівки та перерахування коштів на вкладні рахунки.

Графа 9 — проставляється номер документа, що підтверджує виникнення фінансового зобов’язання. При отриманні готівки та перерахуванні коштів на вкладні рахунки графа заповнюється словом «Заявка».

Графа 10 — проставляється сума фінансового зобов’язання, зазначена в реєстрі.

Графа 11 — із суми фінансового зобов’язання (Графа 10) наводиться сума попередньої оплати.

Графа 12 — проставляється термін, до якого необхідно погасити фінансове зобов’язання.

Графа 13 — проставляється різниця між зареєстрованими зобов’язаннями (Графа 6) та зареєстрованими фінансовими зобов’язаннями (Графа 10).

Графа 14 — проставляється номер платіжного доручення.

Графа 15 — проставляється сума, наведена у платіжному дорученні.

Графа 16 — проставляється різниця між зареєстрованими фінансовими зобов’язаннями (Графа 10) та погашеними (Графа 15).

Графа 17 — проставляється термін подання документів, що підтверджують виконання бюджетного фінансового зобов’язання, за яким проводилася попередня оплата, згідно з вимогами нормативно-правових актів.

Графа 18 — зазначається інформація за зареєстрованим зобов’язанням, не відображена в інших графах (небюджетна заборгованість та інформація про подані документи, що підтверджують виконання зобов’язання, за яким проводилася попередня оплата, відповідно до вимог нормативно-правових актів).

 

 

img 2

 

img 3

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі