Теми статей
Обрати теми

Доплата за класне керівництво

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ДОПЛАТА ЗА КЛАСНЕ КЕРІВНИЦТВО

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний контролер-ревізор КРВ у м. Харкові

 

При дитячому санаторії працює початкова школа (є структурним підрозділом установи). Діти навчаються у двох класах, відповідно в початковій школі працює двоє вчителів. Чи встановлюється їм доплата за класне керівництво?

(м. Лубни)

 

Наказом Міністерства охорони здоров’я України «Про організацію навчально-виховної (педагогічної) роботи в санаторіях туберкульозного та нетуберкульозного профілів для дітей та підлітків шкільного віку» від 24.07.92 р. № 118

затверджено:

Інструкцію про організацію педагогічної роботи в санаторіях туберкульозного та нетуберкульозного профілів для дітей та підлітків шкільного віку (далі — Інструкція № 118);

Положення про загальноосвітню школу дитячого та підліткового санаторію туберкульозного та нетуберкульозного профілів (далі — Положення № 118).

Згідно з

Інструкцією № 118 у дитячому та підлітковому санаторіях разом з лікувальним процесом проводиться навчально-виховна (педагогічна) робота. Діти шкільного віку навчаються в школі санаторію. Навчання здійснюється згідно з Положенням № 118.

Відповідно до

п. 1 Положення № 118 загальноосвітня школа в дитячих та підліткових санаторіях організовується органами охорони здоров’я щодо підпорядкування та погодження з Міністерством охорони здоров’я України. Школи є структурним підрозділом санаторію.

Пунктом 5 Інструкції № 118

передбачено, що педагогічну роботу в дитячому санаторії виконують особи зі спеціальною педагогічною освітою, які користуються всіма правами педагогічних працівників системи Міносвіти України. Обчислення заробітної плати таких працівників здійснюється згідно з Інструкцією про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженою наказом Міносвіти України від 15.04.93 р. № 102 (далі — Інструкція № 102).

Згідно з

п. 36 Інструкції № 102 учителям I — IV класів здійснюється додаткова оплата за класне керівництво в розмірі 20 % ставки заробітної плати.

У класах (класах-комплектах, групі) шкіл усіх типів та найменувань з числом учнів менше 12 осіб оплата за класне керівництво здійснюється в розмірі 50 % відповідних розмірів доплати.

Згідно з

п. 2.3 Положення про класного керівника навчального закладу системи загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міносвіти України від 06.09.2000 р. 434, на класного керівника покладається керівництво одним класом. У початкових класах класне керівництво здійснює вчитель початкових класів.

Виходячи із зазначеного

вчителям початкової школи санаторію може бути встановлено доплату за класне керівництво на підставі п. 36 Інструкції № 102.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі