Теми статей
Обрати теми

За якими КФК та КЕКВ здійснювати видатки на відрядження учнів та вчителів на олімпіади та конкурси

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЗА ЯКИМИ КФК ТА КЕКВ ЗДІЙСНЮВАТИ ВИДАТКИ НА ВІДРЯДЖЕННЯ УЧНІВ ТА ВЧИТЕЛІВ НА ОЛІМПІАДИ ТА КОНКУРСИ

 

Тетяна РЯБУХА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Для участі учнів школи в обласних, державних олімпіадах, конкурсах захисту наукових робіт учнів — членів МАН заклад освіти направляє їх у відрядження до іншого міста. За якими КФК та КЕКВ потрібно проводити видатки на відрядження учнів школи та вчителів, які їх супроводжують?

(м. Івано-Франківськ)

 

Умови проведення учнівських олімпіад та конкурсів визначені в

Положенні про Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових і спеціальних дисциплін, турніри, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт та конкурси фахової майстерності, затвердженому наказом Міністерства освіти України від 18.08.98 р. № 305 (далі — Положення № 305).

Відповідно до

п. 9.2 Положення № 305 витрати на проїзд (в обидва кінці), харчування в дорозі, відрядження супровідників, проведення навчально-тренувальних зборів кандидатів до складу команд на наступний етап олімпіад, конкурсів і турнірів несуть органи або заклади освіти, які направляють команду або окремих учасників на олімпіаду, конкурс або турнір, а витрати на проживання, харчування, культурне обслуговування учасників олімпіад, конкурсів і турнірів, оплату роботи членів журі та оргкомітету, експертів-консультантів, заохочення учасників — органи освіти і заклади, на які покладається їх проведення.

Основним документом, який визначає правила застосування КЕКВ, є

Інструкція щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затверджена наказом Державного казначейства України від 25.11.2008 р. № 495 (далі — Інструкція № 495).

Відповідно до

Інструкції № 495 видатки на оплату відряджень (у тому числі проїзду, добових, польових тощо) фізичних осіб, які мають правовідносини з бюджетною установою і на яких розповсюджується дія наказу (розпорядження), виданого керівником (учнів, студентів, тренерів, інших учасників на навчально-тренувальні збори, змагання, олімпіади, наукові конференції тощо) проводяться за КЕКВ 1140 «Видатки на відрядження».

Що стосується КФК, то загальноосвітні школи відповідно до наказу Міністерства фінансів України «Про бюджетну класифікацію та її запровадження» від 27.12.2001 р. № 604 фінансуються за КФК 070201 «Загальноосвітні школи (у тому числі школа-дитячий садок, інтернат при школі), спеціалізовані школи, ліцеї, гімназії, колегіуми».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі