Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Інші

ІНДЕКС ІНФЛЯЦІЇ ЗА ЛИПЕНЬ 2010 РОКУ — 99,8 %

За даними Державного комітету статистики України, індекс споживчих цін (індекс інфляції) за липень 2010 року складає

99,8 %.

 

ПРЕЗИДЕНТ ПІДПИСАВ ЗАКОН ПРО ЄДИНИЙ СОЦВНЕСОК

Прийнятий Парламентом

Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. 2464-VІ (далі — Закон № 2464), яким запроваджено новий порядок нарахування і сплати внесків на обов’язкове державне соціальне страхування, підписано Президентом України.

Так,

Закон № 2464 визначає правові та організаційні засади забезпечення збору і обліку єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, умови та порядок його нарахування і сплати та повноваження органу, що здійснює його збір та ведення обліку.

Єдиний внесок для роботодавців установлюється у відсотках до бази нарахування єдиного внеску (за винятком винагороди за цивільно-правовими договорами) відповідно до класів професійного ризику виробництва, до яких віднесено платників єдиного внеску з урахуванням видів їх економічної діяльності.

Для бюджетних установ єдиний внесок установлюється в розмірі 36,3 % до бази нарахування.

Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

Для зарахування єдиного внеску в органах Державного казначейства України відкриваються в установленому порядку небюджетні рахунки територіальним органам Пенсійного фонду.

Зазначені рахунки відкриваються виключно для обслуговування коштів єдиного внеску.

Платники єдиного внеску зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період,

не пізніше 20 числа місяця, наступного за базовим звітним періодом.

При цьому роботодавці при кожній виплаті заробітної плати (доходу, грошового забезпечення), на суми якої (якого) нараховується єдиний внесок,

одночасно з видачею зазначених сум зобов’язані сплачувати нарахований на ці виплати єдиний внесок у розмірі, установленому для таких платників (авансові платежі).

Крім того, особи, які підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню,

отримують єдине для всіх видів страхування посвідчення застрахованої особи, що є документом суворої звітності.

Текст

Закону № 2464 з коментарем фахівця буде опубліковано в найближчих номерах газети «Бюджетна бухгалтерія».

Закон № 2464

набуде чинності з 01.01.2011 р., крім положень про видачу та пред’явлення посвідчення застрахованої особи, що набудуть чинності з 01.01.2014 р.

 

УНЕСЕНО ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ БЕЗСПІРНОГО ВИЛУЧЕННЯ КОШТІВ іЗ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ

Кабмін

постановою від 04.08.2010 р. № 693 уніс зміни до Порядку безспірного вилучення коштів з місцевих бюджетів, витрачених на видатки, які повинні були провадитися з іншого бюджету, затвердженого постановою КМУ від 26.03.2003 р. № 386.

З урахуванням змін цей

Порядок визначає механізм безспірного вилучення коштів з місцевих бюджетів, витрачених на видатки, які повинні були провадитися з іншого бюджету, крім випадків, коли такі видатки здійснюються за рішенням відповідної місцевої ради за рахунок вільного залишку бюджетних коштів або перевиконання дохідної частини загального фонду місцевого бюджету за відсутності заборгованості такого бюджету за захищеними статтями видатків протягом року на будь-яку дату.

Проведена операція зі стягнення коштів відображається у звітності про виконання місцевих бюджетів як видатки за кодом тимчасової класифікації видатків місцевих бюджетів 250404 «Інші видатки» і

КЕКВ 1135 «Інші видатки» (раніше було за КЕКР 1139 «Оплата інших послуг та інші видатки»).

Постанова № 693

набула чинності 10.08.2010 р.

 

ГАЗ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ ПОДОРОЖЧАЄ ЩЕ НА 50 %

Україна зобов’язалася перед Міжнародним валютним фондом (МВФ) підвищити роздрібні ціни на природний газ для населення та підприємств комунальної теплоенергетики ще на 50 %. Про це йдеться в меморандумі між Кабінетом Міністрів і МВФ. «

Наступне 50 % збільшення планується на 1 квітня 2011 року», — зазначається в меморандумі.

Надалі ціни змінюватимуться кожні півроку, доки вартість газу для всіх категорій не зрівняється з ціною імпорту.

Нагадаємо, що в поточному році Нацкомісія регулювання електроенергетики підвищила ціну на природний газ для населення на 50 % з 1 серпня.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі