Теми статей
Обрати теми

Особливості встановлення надбавки деяким категоріям педагогічних працівників

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ОСОБЛИВОСТІ ВСТАНОВЛЕННЯ НАДБАВКИ ДЕЯКИМ КАТЕГОРІЯМ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ

 

Оксана ТКАЧЕНКО, заступник начальника відділу праці та нормативно-інформаційного забезпечення Департаменту економіки та фінансування Міністерства освіти і науки України

 

Чи встановлюється надбавка в розмірі 20 % посадового окладу (ставки заробітної плати) завідувачам відділень, завідувачам лабораторій, навчально-методичних кабінетів, керівникам фізичного виховання, навчально-виробничих майстерень навчального закладу I — II рівня акредитації згідно з постановою КМУ від 05.10.2009 р. № 1130?

(м. Суми)

 

З метою підвищення престижності праці педагогічних працівників з

1 січня 2010 року постановою КМУ від 05.10.2009 р. № 1130 окремим категоріям педагогічних працівників установлено додатковий вид оплати праці у вигляді надбавки до посадового окладу.

Зазначена надбавка

встановлюється виключно:

— учителям і вихователям загальноосвітніх начальних закладів;

— викладачам і майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів і вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації державної та комунальної форми власності;

керівникам та заступникам керівників зазначених закладів, у тому випадку, якщо їх посади належать до посад педагогічних. Нагадаємо, що Перелік посад педагогічних та науково-педагогічних працівників затверджено постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963 .

Завідувач відділення, завідувач лабораторії, завідувач навчально-методичних кабінетів, керівник фізичного виховання, завідувач навчально-виробничих майстерень не є керівниками чи заступниками керівника навчального закладу I — II рівня акредитації, через це права на надбавку такі працівники не мають.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі