Теми статей
Обрати теми

Щодо встановлення надбавки педпрацівникам, передбаченої постановою КМУ від 05.10.2009 р. № 1130

Редакція ББ
Лист від 22.12.2009 р. № 822/13/84-09

МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЩОДО ВСТАНОВЛЕННЯ НАДБАВКИ ПЕДПРАЦІВНИКАМ, ПЕРЕДБАЧЕНОЇ ПОСТАНОВОЮ КМУ ВІД 05.10.2009 р. № 1130

Лист від 22.12.2009 р. № 822/13/84-09

 

Департамент з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці розглянув лист <…> щодо критеріїв, за якими педагогічним працівникам може установлюватись надбавка, передбачена постановою Кабінету Міністрів України від 05.10.2009 р. № 1130 «Про встановлення надбавки вчителям, вихователям загальноосвітніх навчальних закладів, викладачам і майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації державної та комунальної форми власності, керівникам та заступникам керівників зазначених закладів, посади яких віднесені до посад педагогічних працівників», і в межах компетенції повідомляє.

Зазначеною постановою Кабінет Міністрів України з 1 січня 2010 року з метою підвищення престижності праці педагогічних працівників установив надбавку в розмірі 20 відсотків посадового окладу (ставки заробітної плати).

На нашу думку, ця надбавка виплачується працівникам, які обіймають зазначені у постанові посади,

за відпрацьований час.

 

Директор департаменту О. Товстенко

 

Коментар редакції

 

НАДБАВКА, УСТАНОВЛЕНА ПОСТАНОВОЮ № 1130, ВИПЛАЧУЄТЬСЯ
 ПЕДАГОГІЧНИМ ПРАЦІВНИКАМ ЗА ВІДПРАЦЬОВАНИЙ ЧАС

Як відомо,

постановою КМУ від 05.10.2009 р. № 1130 (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2009, № 42, с. 6) з 1 січня 2010 року установлено надбавку в розмірі 20 % посадового окладу таким категоріям педагогічних працівників:

— учителям і вихователям загальноосвітніх навчальних закладів;

— викладачам і майстрам виробничого навчання професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації державної та комунальної форми власності;

— керівникам і заступникам керівників зазначених закладів, якщо їх посади належать до педагогічних.

Оскільки в

постанові не зазначено, в якому порядку встановлюється надбавка (з урахуванням норми навчального навантаження чи ні), а сказано тільки, що надбавка встановлюється в розмірі 20 % посадового окладу, за роз’ясненнями з цього питання звернулися до Мінпраці.

Позицію Мінпраці наведено в

листі, що коментується. Фахівці цього відомства вважають: надбавка, передбачена постановою № 1130, установлюється за відпрацьований час. Інакше кажучи, надбавка здійснюється з урахуванням установленої норми навчального навантаження.

Повідомляємо також, що Міносвіти розробило порядок виплати зазначеної надбавки, який на сьогодні проходить стадію погодження з компетентними органами. З появою цього документа ситуація щодо виплати надбавки остаточно роз’ясниться.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі