Теми статей
Обрати теми

Підвищення окладу у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці прибиральнику службових приміщень

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПІДВИЩЕННЯ ОКЛАДУ У ЗВ’ЯЗКУ ЗІ ШКІДЛИВИМИ ТА ВАЖКИМИ УМОВАМИ ПРАЦІ ПРИБИРАЛЬНИКУ СЛУЖБОВИХ ПРИМІЩЕНЬ

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, головний спеціаліст Департаменту економіки, фінансів і бухгалтерської звітності Міністерства охорони здоров’я України

 

У штатному розписі наркологічної амбулаторії центральної районної лікарні затверджено посаду прибиральника службових приміщень. Згідно з п. 1.5 додатка 3 до Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519, професії робітників, які працюють у відділеннях, зокрема, перукарі, гардеробники, ліфтери тощо, мають право на підвищення посадових окладів на 25 % у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці

.

Чи має право на таке підвищення прибиральник службових приміщень, який прибирає весь коридор наркологічної амбулаторії? У коридор виходять двері лікарських кабінетів, лабораторії та інших кабінетів.

(м. Дзержинськ)

 

Так, має

. Пояснимо чому.

Основним нормативним документом, що регулює питання оплати праці працівників сфери охорони здоров’я, є

Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджені спільним наказом Мінпраці та МОЗ України від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519).

Абзацом 1 п.п. 2.4.5 Умов № 308/519

передбачено підвищення посадових окладів (тарифних ставок) у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці на 25 і 15 % працівників закладів та структурних підрозділів, перелік яких наведено в додатку 3 до Умов № 308/519 .

Підвищення, передбачені

пп. 2.4.5 — 2.4.6 Умов № 308/519, установлюються до посадового окладу, визначеного пп. 2.1 — 2.2 (п.п. 2.4.7 Умов № 308/519).

Конкретний перелік посад працівників, яким посадові оклади (тарифні ставки) підвищуються у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці, затверджується керівником за погодженням з профспілковим комітетом залежно від функціональних обов’язків та обсягу роботи у шкідливих та важких умовах праці (

п. 12 п.п. 2.4.5 Умов № 308/519).

Працівники наркологічної амбулаторії центральної районної лікарні, які обіймають посади, визначені

п. 1.5 додатка 3 до Умов № 308/519 , мають право на підвищення посадових окладів (ставок) на 25 % у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці. Зокрема, до таких посад належать:

— посади молодших медичних сестер усіх найменувань, сестри-хазяйки, реєстратори медичні, у тому числі для обслуговування хворих у лікувально-виробничих (трудових) майстернях та підсобних господарствах;

професії робітників, які працюють у відділеннях, — перукарі, гардеробники, ліфтери тощо;

— професії робітників, які зайняті обслуговуванням хворих.

Згідно з

Довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 1 «Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності», затвердженим наказом Мінпраці від 29.12.2004 р. № 336, посада прибиральника службових приміщень належить до професій робітників.

Виходячи з викладеного, а також зважаючи на те, що прибиральник службових приміщень працює безпосередньо в наркологічній амбулаторії, він має право на підвищення посадового окладу на 25 % згідно з п. 1.5 додатка 3 до Умов № 308/519.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі