Теми статей
Обрати теми

Підвищення посадових окладів працівників соціального житлового будинку

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ПІДВИЩЕННЯ ПОСАДОВИХ ОКЛАДІВ ПРАЦІВНИКІВ СОЦІАЛЬНОГО ЖИТЛОВОГО БУДИНКУ

 

Лариса ШЕВЕЛЕНКО, головний спеціаліст державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері Міністерства праці та соціальної політики України

 

Чи повинні підвищуватися посадові оклади медичних сестер та молодших медичних сестер соціального житлового будинку одиноких непрацездатних громадян, що входить до складу територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів і одиноких непрацездатних громадян, на 20 % на підставі п. 8 п.п. 2.4.5 Умов № 308/519? Медичні сестри та молодші медичні сестри безпосередньо цілодобово обслуговують осіб зі значно зниженою групою рухомої активності та ліжкових хворих згідно з посадовими обов’язками.

(м. Керч)

 

Умови оплати праці працівників установ соціального захисту населення

затверджено спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики і Міністерства охорони здоров’я України від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519).

Згідно з

п. 8 п.п. 2.4.5 Умов № 308/519 посадові оклади (тарифні ставки) працівників установ соціального захисту населення, які безпосередньо обслуговують осіб зі значно зниженою рухомою активністю та ліжкових хворих, підвищуються на 20 %.

До працівників установ соціального захисту населення, які безпосередньо обслуговують осіб зі значно зниженою рухомою активністю та ліжкових хворих, належать:

у територіальних центрах соціального обслуговування пенсіонерів і одиноких непрацездатних громадян — фахівці із соціальної допомоги вдома, соціальні працівники, соціальні робітники, середній медичний персонал (наприклад, медична сестра з масажу, медична сестра з лікувальної фізкультури) та молодший медичний персонал (молодші медичні сестри), які безпосередньо обслуговують зазначений контингент підопічних;

у будинках-інтернатах, інших установах соціального захисту населення — середній медичний персонал (наприклад, медична сестра з масажу, медична сестра з лікувальної фізкультури тощо) і молодший медичний персонал (молодші медичні сестри з догляду за хворими, палатні, ванниці), які безпосередньо наглядають та обслуговують ліжкових хворих незалежно від їх чисельності.

Конкретний перелік посад працівників, яким посадові оклади (тарифні ставки) підвищуються у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці, затверджується керівником установи за погодженням із профспілковим комітетом залежно від функціональних обов’язків та обсягу роботи в цих умовах згідно з

п. 12 п.п. 2.4.5 Умов № 308/519.

Відповідальність за достовірність характеристик умов роботи працівників на робочих місцях несе керівник структурного підрозділу установи.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі