Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

З 1 серпня природний газ для населення подорожчає на 50 %

Роздрібні ціни на природний газ для населення з 1 серпня підвищаться на 50 %. Про це йдеться в постанові

Національної комісії регулювання електроенергетики України від 13.07.2010 р. № 812.

Зокрема, вартість природного газу за 1 тис. м3 для абонентів, які споживають:

— не більше 2,5 тис. м3 на рік, за наявності газових лічильників складе 725,4 грн. (з 483,6 грн.), без лічильника — 798 грн. (з 531,6 грн.);

— до 6 тис. м3 на рік і за наявності газових лічильників — 1098 грн. (з 732 грн.), за відсутності лічильника — 1207,8 грн. (з 805,2 грн.);

— не більше 12 тис. м3 газу на рік за наявності лічильника 2248,2 грн. замість 1498,8 грн., а за відсутності лічильника — 2473,2 грн. замість 1648,2 грн..;

— понад 12 тис. м3 газу на рік, з лічильником сплачуватимуть 2685,6 грн. (1790,4 грн. зараз), а без лічильника 2954,1 грн. (замість 1968,6 грн.).

 

Парламент ухвалив закон про єдиний соцвнесок

Верховна Рада України ухвалила

Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», яким передбачається об’єднати функції зі збору та контролю за сплатою кількох страхових внесків, що існують на сьогодні, одним органом — Пенсійним фондом України.

Так, у разі підписання зазначеного

Закону Президентом з 1 січня 2011 року замість сплати страхових внесків окремо до чотирьох фондів: Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонду соціального страхування від нещасних випадків та Пенсійного фонду страховикам потрібно буде сплатити єдиний соціальний внесок до Пенсійного фонду України.

Пенсійний фонд України також вестиме Державний реєстр соціального страхування (реєстр страхувальників і реєстр застрахованих осіб), який, як передбачається, забезпечить повніший доступ до інформації для застрахованих осіб щодо придбаних ними страхових прав. Призначення всіх страхових виплат проводитиметься за даними персоніфікованого обліку.

 

Затверджено Положення про систему підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації держслужбовців і посадових осіб місцевого самоврядування

Кабмін

постановою від 07.07.2010 р. № 564 затвердив Положення про систему підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування.

До системи підготовки належать навчальні заклади, які виконують освітньо-професійні програми підготовки, перепідготовки та професійні програми підвищення кваліфікації держслужбовців і посадових осіб місцевого самоврядування, програми спеціалізацій за напрямом підготовки «Державне управління», і органи, що здійснюють управління підготовкою, перепідготовкою та підвищенням кваліфікації держслужбовців і посадових осіб місцевого самоврядування. Провідним навчальним закладом системи підготовки є Національна академія державного управління при Президентові України (далі — Нацакадемія).

Держзамовниками підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації держслужбовців і посадових осіб місцевого самоврядування є щодо:

— підготовки магістрів за напрямом підготовки «Державне управління» для роботи на посадах V — VII категорії та підвищення кваліфікації державних службовців I — IV категорії — Головдержслужба;

— підготовки магістрів за напрямом підготовки «Державне управління» для роботи на посадах I — IV категорії, що проводиться Нацакадемією, — Нацакадемія;

— підготовки фахівців, магістрів за спеціальностями, спрямованими на здійснення професійної діяльності на держслужбі та службі в органах місцевого самоврядування, — органи, на які поширюється дія законів України «Про державну службу» та «Про службу в органах місцевого самоврядування»;

— підвищення кваліфікації держслужбовців і посадових осіб місцевого самоврядування IV — VII категорії та перепідготовки держслужбовців і посадових осіб місцевого самоврядування — органи, на які поширюється дія законів України «Про державну службу» та «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Фінансування підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації держслужбовців і посадових осіб місцевого самоврядування здійснюється за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, бюджету АР Крим та інших джерел.

 

ПОРЯДОК ПОКРИТТЯ ТИМЧАСОВИХ КАСОВИХ РОЗРИВІВ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ

Держказначейство України

наказом від 14.06.2010 р. № 194 затвердило Порядок покриття у 2010 році Державним казначейством України тимчасових касових розривів місцевих бюджетів.

Цей

Порядок визначає механізм покриття Держказначейством України обсягів тимчасових касових розривів місцевих бюджетів, пов’язаних із забезпеченням захищених витрат загального фонду, у першу чергу, на оплату праці працівників бюджетних установ та нарахування на заробітну плату, придбання продуктів харчування та медикаментів, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, шляхом надання органами Держказначейства України короткострокових позичок місцевим бюджетам за рахунок коштів єдиного казначейського рахунка на договірних умовах без нарахування процентів за користування цими позичками.

Наказ № 194 зареєстровано в Мін’юсті 06.07.2010 р. під № 477/17772, набрав чинності 17.07.2010 р. і діятиме протягом 2010 року.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі