Теми статей
Обрати теми

Чи може бути присвоєно педагогічне звання «старший концертмейстер»

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ЧИ МОЖЕ БУТИ ПРИСВОЄНО ПЕДАГОГІЧНЕ ЗВАННЯ «СТАРШИЙ КОНЦЕРТМЕЙСТЕР»

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний контролер-ревізор КРВ у м. Харкові

 

Чи мають право концертмейстери середньої спеціалізованої музичною школи-інтернату на присвоєння педагогічних звань?

(м. Запоріжжя)

 

Згідно зі

ст. 9 Закону України «Про загальну середню освіту» від 13.05.99 р. № 651-XIV (далі — Закон № 651) спеціалізована школа (школа-інтернат) — це загальноосвітній навчальний заклад I — III ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів.

Як передбачено

ст. 27 Закону № 651, за результатами атестації педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів визначається відповідність педагогічного працівника посаді, присвоюється кваліфікаційна категорія та може бути присвоєно педагогічне звання (старший учитель, учитель-методист, вихователь-методист, педагог-організатор-методист тощо).

Атестація педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від підпорядкування, типів та форм власності здійснюється відповідно до

Типового положення про атестацію педагогічних працівників України, затвердженого наказом Міносвіти України від 20.08.93 р. № 310 (далі — Положення № 310 ).

Згідно з

п. 4.1 Положення № 310 за результатами атестації надаються педагогічні звання: «старший учитель», «старший викладач», «старший військовий керівник», «майстер виробничого навчання I категорії», «майстер виробничого навчання II категорії», «вчитель-методист», «викладач-методист», «військовий керівник-методист», «вихователь-методист», «старший вожатий-методист».

Додатково

Порядком присвоєння педагогічних звань педагогічним працівникам, затвердженим наказом Міносвіти України від 04.07.2005 р. № 396, установлено, що присвоєння педагогічного звання «старший вихователь» здійснюється в порядку, передбаченому для присвоєння педагогічного звання «старший учитель», присвоєння педагогічних звань «педагог-організатор-методист», «керівник гуртка — методист» (без вимог до кваліфікаційної категорії), «практичний психолог — методист» — у порядку, передбаченому для присвоєння педагогічних звань «вчитель-методист», «викладач-методист», визначених Положенням № 310.

Незважаючи на те що посада концертмейстера належить до педагогічних і відповідно до

п. 2.1 Положення № 310 концертмейстер фактично має право на присвоєння педагогічного звання, відповідних педагогічних звань (старший концертмейстер чи концертмейстер-методист) законодавством на сьогодні не передбачено.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі