Теми статей
Обрати теми

Виплата надбавки за вислугу років керівникам закладів охорони здоров’я

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ВИПЛАТА НАДБАВКИ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ КЕРІВНИКАМ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

 

Лариса ШЕВЕЛЕНКО, головний спеціаліст відділу державного регулювання заробітної плати в бюджетній сфері Департаменту з питань державного регулювання заробітної плати і умов праці Міністерства праці та соціальної політики України

 

Керівник обласного патологоанатомічного бюро та його заступник за спеціальністю є лікарями-патологоанатомами. Відповідно до Умов № 308/519 і дозволу головного управління зазначеним працівникам дозволено працювати за спеціальністю в межах робочого часу за основною посадою з виплатою 25 % посадового окладу лікаря-патологоанатома. Чи виплачується в цьому випадку надбавка за вислугу років?

(м. Чернівці)

 

Оплата праці медичних працівників здійснюється відповідно до

Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519).

Згідно з

п.п. 3.1.3 Умов № 308/519 керівникам закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення — лікарям та їх заступникам — лікарям дозволяється вести в закладах, установах, у штаті яких вони перебувають, роботу за спеціальністю у межах робочого часу за основною посадою з виплатою їм до 25 % посадового окладу лікаря відповідної спеціальності. Цю роботу має бути відображено у відповідних медичних документах.

29 грудня 2009 року Кабінетом Міністрів України прийнято

постанову «Про затвердження Порядку виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров’я» № 1418, якою встановлено надбавку за вислугу років медичним працівникам у розмірі від 10 до 30 % посадового окладу залежно від стажу роботи (далі — Порядок).

Надбавка за вислугу років виплачується

керівникам закладів охорони здоров’я та їх заступникам з числа лікарів, а також заступникам керівників з числа лікарів установ соціального захисту населення щомісячно за фактично відпрацьований час за основним місцем роботи та за сумісництвом (пп. 3 і 7 Порядку).

У разі коли керівники закладів охорони здоров’я — лікарі, їх заступники — лікарі, а також заступники керівників з числа лікарів установ соціального захисту населення, у штаті яких вони перебувають, ведуть роботу за спеціальністю в межах робочого часу з виплатою їм доплати до 25 % посадового окладу лікаря відповідної спеціальності, надбавка за вислугу років їм установлюється за основним місцем роботи.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі