Теми статей
Обрати теми

Установлення надбавки за вислугу років масажисту

Редакція ББ
Відповідь на запитання

УСТАНОВЛЕННЯ НАДБАВКИ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ МАСАЖИСТУ

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, головний спеціаліст Департаменту економіки, фінансів і бухгалтерської звітності Міністерства охорони здоров’я України

 

У 2007 році до комунального закладу «Міська спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа Олімпійського резерву» прийнято працівницю на посаду масажиста (у штатному розписі — масажист вищої категорії), яка має вищу немедичну освіту та посвідчення медичної сестри з масажу вищої категорії. До цього з 1989 року згідно з трудовою книжкою вона працювала у різних закладах на посаді медсестри з масажу.

Чи має така працівниця право на надбавку за вислугу років?

(м. Харків)

 

Постановою від 29.12.2009 р. № 1418

медичним працівникам установлено надбавку за вислугу років та затверджено Порядок виплати надбавки за вислугу років лікарям і фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою державних та комунальних закладів охорони здоров’я (далі — Порядок).

Згідно з

п. 1 Порядку його дія поширюється на лікарів і фахівців з базовою та неповною вищою медичною освітою, умови оплати праці яких визначаються відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я, крім посадових осіб державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Надбавка за вислугу років виплачується (

п. 3 Порядку):

— керівникам закладів охорони здоров’я та їх заступникам з числа лікарів;

— заступникам головного лікаря з медсестринства;

— керівникам структурних підрозділів з числа лікарів;

— лікарям усіх лікарських спеціальностей;

— професіоналам з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я;

— головним медичним сестрам;

— фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою всіх спеціальностей.

Фахівці з базовою та неповною вищою медичною освітою призначаються на посади середнього медичного персоналу у закладах охорони здоров’я згідно з вимогами

наказу Міністерства охорони здоров’я «Про затвердження Переліку вищих і середніх спеціальних навчальних закладів, підготовка і отримання звання в яких дають право займатися медичною і фармацевтичною діяльністю» від 25.12.92 р. № 195.

Зокрема, посаду сестри медичної з масажу може обіймати фахівець з фізкультурною освітою після закінчення середнього спеціального навчального закладу чи вищого навчального закладу зі строком навчання 4 роки або більше 4 років за спеціальністю фахівець з фізкультурною освітою, у тому числі вчитель фізкультури.

Довідником кваліфікаційних характеристик професій працівників, Випуск 78 (наказ Міністерства охорони здоров’я від 29.03.2002 р. № 117

) та Класифікатором професій ДК 003:2005 передбачено посаду «сестра медична з масажу».

Фахівці з базовою та неповною вищою медичною освітою (молодші спеціалісти та бакалаври) мають право працювати на посадах фельдшерів та медичних сестер усіх спеціальностей (у тому числі сестер медичних з масажу), акушерок, лаборантів, фельдшерів-лаборантів, рентгенолаборантів, інструкторів усіх спеціальностей, статистиків медичних, зубних техніків, техніків-ортезистів-гіпсоливарників тощо. Номенклатуру спеціальностей молодших спеціалістів затверджено

наказом Міністерства охорони здоров’я України «Про атестацію молодших спеціалістів з медичною освітою» від 23.11.2007 р. № 742.

Таким чином, зазначена працівниця має право на встановлення надбавки за вислугу років та зарахування часу роботи на посаді «сестра медична з масажу» в інших бюджетних закладах за умови відповідності назви посади у штатному розписі КЗ «Міська спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа Олімпійського резерву» Класифікатору професій ДК 003:2005.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі