Теми статей
Обрати теми

Електронна версія газети «Бюджетна бухгалтерія»: відповідаємо на ваші запитання

Редакція ББ
Стаття

ЕЛЕКТРОННА ВЕРСІЯ ГАЗЕТИ «БЮДЖЕТНА БУХГАЛТЕРІЯ»: ВІДПОВІДАЄМО НА ВАШІ ЗАПИТАННЯ

 

Як це зазвичай буває, знайомство з невідомим породжує безліч запитань. Так сталося і з електрон­ною версією газети «Бюджетна бухгалтерія» (далі — ЕлББ), що не залишила байдужими багатьох шанувальників друкованої версії нашої газети.

У цій статті відповімо на ваші запитання, пов’язані з реєстрацією передплатників ЕлББ, отриманням оновлень, а також про те, як оновлювати ЕлББ, якщо комп’ютер не підключено до Інтернету.

Сергій ГОЛЕНКО, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

РЕЄСТРАЦІЯ ПЕРЕДПЛАТНИКІВ ЕлББ

Майже відразу після виходу статті, присвяченої ЕлББ (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2010, № 39, с. 19), до редакції почали надходити запити на її реєстрацію від передплатників

паперової версії газети «Бюджетна бухгалтерія» (далі — ББ). Однак з часом стало зрозуміло, що переважна більшість читачів, які надіслали запити, не звернули увагу на дуже важливу деталь: реєстрація користувачів ЕлББ здійснюється виключно за умови передплати ЕлББ на 2011 рік (оплачується окремо від паперової версії газети ББ).

Крім того, нагадаємо, що

для поточного оновлення ЕлББ до кінця 2010 року, яке здійснюється безоплатно, реєстрація не потрібна.

Оскільки реєстрація є важливим моментом у роботі передплатників з ЕлББ, то цей процес розглянемо детально.

Отже, щоб зареєструватися, передплатнику необхідно самостійно надіслати на нашу адресу (

factorinfo@factor.ua) електронне повідомлення (запит на реєстрацію), в якому має бути перелічено певні реквізити організації (фізичної особи) (див. рис. 1 на с. 22), унікальний відкритий ключ програми (копіюється з поля «Відкритий ключ» меню «Оновлення → Ключ доступу» (див. рис. 2 на с. 22)), період передплати та найменування електронного видання .

 

img 1

 

img 2

 

Такі реквізити, як період передплати та

найменування електронного видання, необхідні для того, щоб максимально прискорити процес обробки запитів користувачів.

Зверніть увагу: запит на реєстрацію слід направляти виключно

після передплати. Якщо ви передплатили ЕлББ та надіслати запит, то відповіді слід очікувати не раніше, ніж відомості про вашу оплату потраплять до реєстру, а на це в середньому потрібно 1 — 3 дні. Якщо через 3 дні ви не отримали відповіді, обов’язково зв’яжіться зі службою технічної підтримки за телефоном: (057) 719-54-75 або електронною поштою: factorinfo@factor.ua та уточніть, чи отримано та обробляється ваш запит. У відповідь повідом­ленням передплатнику висилається унікальний закритий ключ, який необхідно ввести в програму ЕлББ. Щоб прискорити процес реєстрації, передплатникам рекомендується прикріплювати до запиту відскановані документи, що підтверджують оплату.

Отримавши нашу відповідь,

скопіюйте закритий ключ (зверніть увагу, щоб при копіюванні не були випадково захоплені пробіли до і після знаків ключа!) з нашого повідомлення в полі «Закритий ключ» (меню «Оновлення → Ключ доступу») та на завершення обов’язково натисніть кнопку «Зберегти» (див. рис. 2 на с. 22). Щоб уникнути можливих помилок, уводити ключ уручну з клавіатури слід тільки у виняткових випадках.

Після натиснення кнопки «Зберегти» на екрані з’явиться повідомлення «Ваш ключ успішно активований. Перезапустіть програму». Натисніть «ОК», закрийте програму та запустіть її знову.

Після введення закритого ключа

та перезапуску програми відкриється доступ до бонусної підшивки номерів ЕлББ за 2009 рік.

 

ЯК ЗДІЙСНИТИ ОНОВЛЕННЯ

Наступний крок після встановлення — процедура оновлення, яку можна здійснювати двома способами: через Інтернет або «Із файлу». Для оновлення через Інтернет має бути доступним пряме підключення до мережі Інтернет. Якщо таке є, жодних інших настроювань параметрів завантаження оновлень здійснювати не потрібно, а для запуску процесу оновлення необхідно лише послідовно натиснути такі кнопки меню: «Оновлення → Оновити → Старт» (див. рис. 3 на с. 23).

 

img 3

 

Після цього відкриється вікно, в якому буде видно доступні для оновлення випуски ЕлББ (див. рис. 4 на с. 24).

 

img 4

 

Тепер залишилось лише натиснути «ОК». Сам процес «втягування» свіжих випусків відображатиметься в лівому нижньому кутку вікна програми.

Якщо ваше підключення до Інтернету здійснюється через комп’ютерну мережу організації,

слід звернутися за допомогою до системного адміністратора. Він повинен буде самостійно ввести настройки проксі-сервера у відповідних полях меню «Оновлення → Параметри завантаження оновлень» (див. рис. 6 на с. 25).

 

КОМП’ЮТЕР БЕЗ ІНТЕРНЕТУ

Для користувачів, які не мають можливості завантажувати оновлення через Інтернет, але бажають використовувати у своїй роботі ЕлББ, передбачено варіант оновлення «Із файлу». При такому варіанті отримувати файли оновлень можна двома способами:

1) підключитися на розсилку електронною пош­тою (

тільки для передплатників ЕлББ);

2) самостійно скачувати файли оновлень на сторінці ЕлББ на бухгалтерському порталі

buhgalter.com.ua/bb (див. рис. 5 на с. 24).

 

img 5

 

Увага!

Щоб отримувати оновлення електронною поштою, зареєстрованому (який оплатив) користувачу необхідно повідомити службу технічної підтримки ЕлББ про своє бажання підключитися на розсилку оновлень через e-mail.

В обох випадках перед натисненням кнопок «Оновлення → Оновити → Старт» свіжі випуски необхідно самостійно перемістити до відповідної папки на жорсткому диску комп’ютера.

Розглянемо нюанси настроювання параметрів завантаження оновлень «Із файлу» у самій програмі. Оскільки первісно в меню «Оновлення → Параметри завантаження оновлень

» у полі «Вид завантаження» встановлено значення «Інтернет», то перше, що необхідно зробити користувачу, — вибрати в ньому значення «Із файлу» та натиснути на кнопку «Зберегти» (див. рис. 6 на с. 26).

 

img 6

 

Наступний крок — установлення

каталогу для завантаження оновлень. Можна використовувати як каталог «С:\program Files\MPE\ElBB\Subscribe», установлений за умовчанням, так і будь-який інший, тобто створити власну папку для зберігання файлів оновлень та вказати в меню «Оновлення → Параметри завантаження оновлень» у полі «Каталог для завантаження оновлень» шлях до неї. Крім того, є можливість у цьому ж полі вказати шлях безпосередньо до носія (флеш-накопичувач, диск або дискета), за допомогою якого скачані файли переносяться на комп’ютер, не підключений до мережі Інтернет, і тоді програма зможе оновлюватися безпосередньо з цього носія. Після будь-яких унесених змін у полі «Каталог для завантаження оновлень» не забудьте натиснути на кнопку «Зберегти».

Після того як параметри завантаження оновлень установлено, можна приступати до збереження файлів оновлень на жорсткий диск.

У випадку з розсилкою електронною поштою файли оновлень надходитимуть у вигляді прикріплених до електронного повідомлення файлів з розширенням

*.mxz. Ці файли необхідно зберегти в каталозі для завантаження оновлень.

У разі самостійного завантаження файлів оновлень спочатку необхідно зайти на сторінку ЕлББ на порталі «Бухгалтер.com.ua» (

buhgalter.com.ua/bb). Файли оновлень наведено внизу цієї сторінки у вигляді посилань. Для завантаження оновлення клацніть по потрібному посиланні правою кнопкою миші, виберіть команду «Зберегти об’єкт як…» та збережіть файл у каталозі для завантаження оновлень.

Зверніть увагу: для прийняття до бази файли повинні мати розширення *

.mxz.

Деякі інтернет-браузери при збереженні файлу присвоюють йому неправильне розширення (найчастіше *.zip). Природно, що в неправильному форматі програма не розпізнає файл оновлення та відповідно не може «втягнути» його до бази. У таких випадках після завершення завантаження файлу

необхідно самостійно перейменувати його (змінити розширення файлу). Наприклад, оновлення № 33/2010 після закінчення завантаження може називатися «BB100933.zip». Правильне ім’я файлу буде «BB100933.mxz».

Для зміни розширення файлу необхідно вчинити так:

1) зайти в меню «Мій комп’ютер\Сервіс\Властивості папки». У вікні «Властивості папки» вибрати вкладку «Вид». Прокрутити список майже до самого низу та знайти значення «Приховувати розширення для зареєстрованих типів файлів». Якщо у квадратику напроти нього стоїть галочка, її необхідно прибрати та натиснути «ОК»;

2) повернутися до

каталогу для завантаження оновлень, натиснути на необхідний файл оновлень правою кнопкою миші та вибрати «Перейменувати», після чого в назві файлу оновлення після крапки видалити неправильне розширення та вказати правильне — mxz;

3) за необхідності — повернутися до меню «Властивості папки» та встановити первісні настройки (поставити галочку навпроти «Приховувати розширення для зареєстрованих типів файлів»).

Після збереження файлів у

каталог для завантаження оновлень, як і у випадку з оновленням через Інтернет, залишається виконати нескладну процедуру — послідовно натиснути кнопки «Оновлення → Оновити → Старт» (рис. 3).

Як бачите, у користувачів ЕлББ,

в яких немає можливості оновлення через Інтернет, є вибір:

оформити передплату на 2011 рік та отримувати оновлення електронною поштою , а також одержати у вигляді бонусу підшивку ББ за 2009 рік;

самостійно скачувати оновлення з нашої сторінки на порталі buhgalter.com.ua та переносити на комп’ютер, не підключений до мережі Інтернет.

 

Якщо у вас виникнуть нові запитання, сміливо ставте їх на форумі http://buhgalter.com.ua/forum/forum13/ у темі «Електронна версія газети «Бюджетна бухгалтерія» розділу «Форум для бюджетників» або за електронною адресою техпідтримки: factorinfo@factor.ua. Усю інформацію про електронну версію газети «Бюджетна бухгалтерія» ви зможете знайти на Всеукраїнському бухгалтерському порталі «Бухгалтер.com.ua» (адреса сторінки ЕлББ — http://buhgalter.com.ua/bb). Також нагадаємо телефон служби редакційної передплати: (057) 717-52-72.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі