Теми статей
Обрати теми

Обчислення стажу педагогічної роботи

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ОБЧИСЛЕННЯ СТАЖУ ПЕДАГОГІЧНОЇ РОБОТИ

 

Світлана МЕРЕНКОВА, провідний контролер-ревізор КРВ у м. Харкові

 

Чи включається до стажу для встановлення надбавки за вислугу років науково-педагогічним працівникам вищого навчального закладу III —IV рівнів акредитації період роботи в:

— загальноосвітній школі;

— професійно-технічному навчальному закладі;

— вищому навчальному закладі I — II рівнів акредитації?

(м. Кривий Ріг)

 

Згідно зі

ст. 57 Закону України «Про освіту» від 23.05.91 р. № 1060-XII надбавка за вислугу років є обов’язковою виплатою, гарантованою державою педагогічним і науково-педагогічним працівникам. Перелік посад педагогічних і науково-педагогічних працівників затверджено постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963 (далі — Перелік № 963).

Надбавку за вислугу років нараховують щомісячно у відсотках до посадового окладу (ставки заробітної плати) залежно

від стажу педагогічної роботи в таких розмірах: понад 3 роки — 10 %, понад 10 років — 20 %, понад 20 років — 30 %.

Умови виплати надбавки за вислугу років регулює

Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогічним і науково-педагогічним працівникам навчальних закладів та установ освіти, затверджений постановою КМУ від 31.01.2001 р. № 78 (далі — Порядок № 78).

Дія

Порядку № 78 поширюється на працівників, які обіймають посади згідно з Переліком № 963 та на яких поширюються умови оплати праці працівників навчальних закладів та установ освіти.

Відповідно до

п. 2 Порядку № 78 до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років педагогічним і науково-педагогічним працівникам зараховується період роботи на посадах, передбачених Переліком № 963. Крім того, у п. 2 Порядку № 78 наведено додатковий перелік посад, робота на яких зараховується до стажу педагогічної роботи.

Тобто для зарахування до стажу педагогічної роботи важливий факт роботи на посадах, визначених

Переліком № 963 і п. 2 Порядку № 78, та умови оплати праці працівників, а не робота в конкретному навчальному закладі (дошкільному, позашкільному, вищому).

Таким чином, до стажу роботи для виплати надбавки за вислугу років науково-педагогічним працівникам вищого навчального закладу III — IV рівнів акредитації зараховується період роботи в загальноосвітній школі, професійно-технічному закладі, вищому навчальному закладі I — II рівнів акредитації за умови, що

вони обіймали посади, передбачені Переліком № 963 .
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі