Теми статей
Обрати теми

Оплата курсів спеціалізації

Редакція ББ
Відповідь на запитання

ОПЛАТА КУРСІВ СПЕЦІАЛІЗАЦІЇ

 

Анжела КУПЛИВАНЧУК, головний спеціаліст Департаменту економіки, фінансів і бухгалтерської звітності Міністерства охорони здоров’я України

 

Після закінчення інтернатури на комерційній основі та отримання сертифіката лікаря-спеціаліста зі стоматології, лікаря зараховують на бюджет у поліклініку на посаду лікаря-стоматолога-хірурга, лікарем-стажистом. Відпрацювавши один місяць, він направляється на спеціалізацію по хірургічній стоматології терміном на 4 місяці, придбавши путівку за власний рахунок. Просимо надати роз’яснення, за рахунок яких коштів проводиться оплата праці та відрядження на період проходження курсів спеціалізації?

(м. Суми)

 

У разі направлення працівників на курси підвищення кваліфікації період навчання оформлюється наказом як відрядження з відшкодуванням витрат закладом, у якому працює працівник, згідно з чинним законодавством (

постанова КМУ «Про гарантії і компенсації для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки, навчання інших професій з відривом від виробництва» від 28.06.1997 № 695).

Відповідно до зазначеної

постанови для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки, навчання іншим професіям з відривом від роботи, установлюються такі мінімальні державні гарантії:

— збереження середньої заробітної плати за основним місцем роботи за час навчання;

— оплата вартості проїзду працівника до місця навчання і назад;

— виплата добових за кожний день перебування у дорозі у розмірі, встановленому законодавством для службових відряджень;

— відшкодування витрат, пов’язаних з наймом житлового приміщення у порядку, встановленому законодавством для службових відряджень.

Тобто якщо зазначений спеціаліст направлений на курси за спеціальністю, яка відповідає його посаді, ураховуючи те, що лікарі зобов’язані підвищувати кваліфікацію кожні п’ять років, адміністрація закладу охорони здоров’я повинна керуватися вказаною постановою, а саме оформити період навчання наказом як відрядження з відшкодуванням витрат згідно з чинним законодавством.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі