Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Редакція ББ
Новини

ІНДЕКС ІНФЛЯЦІЇ ЗА БЕРЕЗЕНЬ 2011 РОКУ — 101,4 %

За даними Держкомстату України, індекс споживчих цін на товари та послуги (індекс інфляції) за березень 2011 року складає

101,4 %.

 

ПРИЙНЯТО ЗАКОН ПРО ЦЕНТРАЛЬНІ ОРГАНИ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ

10.04.2011 р. набрав чинності

Закон України «Про центральні органи виконавчої влади» від 17.03.2011 р. № 3166-VI, в якому закріплено основні завдання, принципи та організація діяльності центральних органів виконавчої влади. Зокрема:

— визначено систему, основні завдання, принципи та правові засади діяльності, порядок утворення, реорганізації та ліквідації, статус та атрибути центральних органів виконавчої влади;

— визначено особливості статусу міністерства, повноважень міністра як керівника міністерства, заступників міністра, внутрішню структуру центрального апарату міністерства, урегульовано питання діяльності територіальних органів міністерства, патронатної служби міністра;

— урегульовано умови оплати праці та інші питання матеріального забезпечення працівників центральних органів виконавчої влади, а також визначено відповідальність посадових осіб міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО НОРМИ ВИТРАТ НА ФІНАНСУВАННЯ ОЗДОРОВЛЕННЯ ДІТЕЙ У ДИТЯЧИХ ЗАКЛАДАХ ОЗДОРОВЛЕННЯ

Постановою правління ФССТВП від 04.03.2011 р. № 17

затверджені граничні норми витрат на харчування, лікування та культурне обслуговування дітей, які є членами сімей застрахованих осіб, у дитячих закладах оздоровлення на 2011 рік.

Так, граничні норми витрат складають:

на харчування дітей (у частині вартості набору продуктів харчування) — не більше 35 грн. на один людино-день;

на лікування та культурне обслуговування дітей — не більше 3 грн. на один людино-день з розрахунку на оздоровчу зміну.

Також

постановою правління ФССТВП від 04.03.2011 р. № 22 дозволено, як виняток, у 2011 році правлінням відділень Фонду приймати рішення про фінансування за рахунок коштів Фонду оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення з тривалістю оздоровчої зміни не менше 14 днів.

Зазначені

постанови набирають чинності з дня їх офіційного опублікування.

 

ПРОДОВЖЕНО СТРОК ПОДАННЯ ЗВІТНОСТІ ДО ФССТВП

ФССТВП у

роз’ясненні від 07.04.2011 р. № 22 повідомляє про продовження строку подання страхувальниками та прийняття органами ФССТВП звітності за формами Ф4-ФСС з ТВП та Ф14-ФСС з ТВП (про форми та Порядок їх заповнення див. у газеті «Бюджетна бухгалтерія», 2011, № 14) за I квартал 2011 року до 30 квітня 2011 року.

Також у

роз’ясненні зазначено, що в разі подання страхувальниками звітів по коштах Фонду до 30 квітня 2011 року (виключно) штрафи, передбачені ч. 2 ст. 30 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 р. № 2240-III, не застосовуються.

 

ЯК ДІЯТИ СТРАХУВАЛЬНИКУ В РАЗІ, ЯКЩО ВИЯВЛЕНО ПОМИЛКУ в ЗАЯВІ-РОЗРАХУНКУ

ФССТВП у

листі від 05.04.2011 р. № 01-16-755 розглядає ситуацію, коли страхувальником виявлено помилку, пов’язану із завищенням сум у заявах-розрахунках, що надані до органів Фонду.

У цьому разі страхувальник повинен:

— після виявлення помилки терміново

письмово повідомити орган Фонду за місцем обліку про зміст помилки (прізвище та ініціали застрахованої особи, номер листка непрацездатності та вид допомоги, щодо якого виявлено помилку) з подальшим відображенням повернутих сум у звіті по коштах Фонду за формою Ф4-ФСС з ТВП;

протягом 3 робочих днів після виплати допомоги застрахованим особам за рахунок отриманих від Фонду коштів, але не пізніше 3 робочих днів після найближчого від отримання коштів Фонду терміну виплати заробітної плати у страхувальника, надлишково отримані суми повернути на рахунок органу відділення Фонду, з якого здійснювалося фінансування.

Як зазначено в

листі, при забезпеченні вказаних строків повернення коштів фінансові санкції, передбачені ст. 30 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.2001 р. № 2240-III, не застосовуються.

У разі

порушення 3-денного терміну повернення надлишково отриманих коштів Фонду страхувальник повинен сплатити штраф у розмірі 10 % несвоєчасно повернутих страхових коштів та пеню в розмірі 0,1 % від суми несвоєчасно повернутих страхових коштів і штрафних санкцій, розраховану за кожний день прострочення платежу.

 

НЕПРИБУТКОВИМ ОРГАНІЗАЦІЯМ НЕ ПОТРІБНО ОТРИМУВАТИ НОВЕ РІШЕННЯ ПРО РЕЄСТРАЦІЮ

ДПАУ роз’яснила питання щодо необхідності отримання неприбутковими організаціями та установами нового рішення про внесення до Реєстру неприбуткових установ та організацій у зв’язку з набранням чинності

наказом ДПАУ від 24.01.2011 р. № 37.

Як зазначається у відповіді, яка розміщена у Єдиній базі податкових знань (див. веб-сайт ДПАУ

www.sta.gov.ua), з 01.04.2011 р. набрав чинності наказ ДПАУ від 24.01.2011 р. № 37, яким затверджено Положення про Реєстр неприбуткових установ та організацій та визнано таким, що втратив чинність, наказ ДПАУ «Про затвердження Положення про Реєстр неприбуткових організацій та установ» від 11.07.97 р. № 232. Ураховуючи, що наказом ДПАУ від 24.01.2011 р. № 37 не передбачено перереєстрації неприбуткових установ та організацій, які включені до Реєстру неприбуткових організацій та установ на підставі норм наказу ДПАУ від 11.07.97 р. № 232, отримувати нове рішення про внесення установ до Реєстру неприбуткових установ та організацій не потрібно.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі